Водії в одному з українських міст помітили доволі неоднозначний сигнал світлофора, який своїм "світлом" посіяв справжню паніку.

Про це повідомляє Telegram-канал "ХК".

Сигнал світлофора був настільки неодносничним, що у мережі відразу ж спробували пояснити, що ж він показав. Так, дехто відзначив, що сигнал був показаний людям, які були доволі втомлені, або ж під дією алкоголю.

"Світлофор для втомлених, або просто бухих пішоходів", - зазначається у дописі.

Популярні новини зараз
Елітні татусі із синами "раптово" стали інвалідами: викрито схему "ухилення" від ТЦК ПриватБанк скасував плату за важливу послугу: до кінця року не візьмуть жодної копійки Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло
Показати ще

Разом з тим варто відзначити, що зовсім нещодавно в мережі з'явилася інформація про те, що держава ввела нові заходи контролю за водіями.

Стало відомо, що Кабінет міністрів України дозволив використання засобів фото- і відеофіксації порушень правил дорожнього руху в автоматичному режимі.

Як повідомляється на Урядовому порталі, відповідне рішення щодо впровадження більш сучасних засобів вимірювальної техніки контролю безпеки дорожнього руху Кабмін прийняв сьогодні на засіданні.

Як розповіло джерело, під час засідання Кабмін прийняв рішення про використання нових технічних засобів. Варто згадати, що до цього контроль безпеки дорожнього руху здійснювався лише за допомогою засобів дистанційного вимірювання швидкості руху транспортних засобів. До них належали, наприклад, TruCAM або "Візир".

Тепер же до цих засобів дистанційного контролю на дорозі додано використання засобів, що визначають його просторово-часові координати і засоби з функцією автоматичної фото- і відеофіксації порушень ПДР. Уже відомо, що дія постанови почнеться через півроку.

У свою чергу, представники МВС додали, що вони роблять все для того, щоб автоматична фото - і відеофіксацію порушень ПДР почала працювати вже в цьому році.

Розробники нововведень розраховують на те, що впровадження камер відеофіксації порушень і їх використання забезпечить підвищення якості контролю за дотриманням правил дорожнього руху, що матиме як результат підвищення безпеки на дорогах.

При цьому МВС вважає, що це може бути корисним з економічної точки зору, адже наслідки постанови матимуть позитивний економічний вплив на національних виробників таких технічних засобів в зв'язку зі збільшенням обсягів виробництва і реалізації їхньої продукції.

Нагадаємо, вечірній Київ розважав божевільний автогонщик.

Як повідомляв "Знай.ua", з водіїв висмокчуть останні гроші за неправильну парковку.

Також "Знай.ua" писав, що пішоходи зможуть "штрафувати" водіїв.

Від 1 жовтня поза населеними пунктами вдень слід вмикати ближнє світло фар