У вівторок, 9 жовтня, стало відомо, що Україна займає сорок перше місце з безвізовим доступом 128 країн світу. При цьому на початку цього року українці могли вільно відвідати тільки 114 країн. Про це йдеться в оновленому індексі паспортів Henley & Partners.

До речі, 9 січня 2018 року, завдяки отриманню безвізового доступу в країни Шенгенської зони України посіла перше місце в рейтингу паспортів серед країн СНД і сорок четвертого в світі з 200 проаналізованих країн.

На сьогоднішній день дані Індексу вказують, що найбільш "мобільним" є паспорт Японії, громадяни яких можуть відвідувати без візи 190 країн світу. Це рекордний показник за весь час існування індексу.

При цьому всього три місяці тому Японія ділила перше місце з Сінгапуром, але японці отримали безвізовий доступ до М'янми, залишивши Сінгапур на другому місці (189 країн з безвізовим відвідуванням).

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Варто відзначити, що Німеччина, яка зовсім недавно була постійним лідером Індексу, займає 3-є місце (188 країн). Такий же показник у Південної Кореї та Франції. Четверте місце розділили Данія, Італія, Іспанія, Фінляндія, Швеція.

Раніше повідомлялося, що Міністр закордонних справ Павло Клімкін допустив ймовірність введення для росіян біометричних віз для відвідування території України. Він одразу ж зауважив, що система біометричного контролю на прикордонних з Росією пунктах пропуску є дуже ефективною.

Клімкін також розповів, що спеціальні служби постійно вдосконалюють так званий банк даних про росіян, які "засвітилися" у злочинах проти України.

"Ми створюємо банк даних, ми прекрасно розуміємо, що можуть бути маніпуляції, як бачите, відома історія з отруєнням Скрипалів - зміна ідентичності і т. д. Якщо є біометричні дані, ми чудово знаємо, про яких людей йдеться, і просто зміна документів вже не допоможе", - заявив Клімкін.

Нагадаємо, що зовсім скоро українці зможуть відвідувати Сербію без візи.

Як повідомляв портал Знай.uа, Павло Клімкін шокував українців статистичними даними, які стосуються теми громадянства.

Також портал Знай.uа писав, що український паспорт посів 24-є місце в світовому рейтингу Global Passport Power Rank 2018.