Так званому екс-прокурору анексованого Росією Криму та чинному депутату Держдуми РФ скандальній Наталії Поклонский оголошено підозру у скоєнні тяжких військових злочинів.

Про це повідомляють ЗМІ із посиланням на прес-службу ГПУ.

У повідомленні йдеться, що у середу, 10 жовтня, про це заявив генпрокурор Юрій Луценко, який сьогодні, 10 жовтня, заявив про офіційне оголошення підозри Наталії Поклонській.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі
Показати ще

"Поклонскій оголошено підозру за порушення законів. І це не тільки державна зрада, а й стаття 438 - військові злочини", - заявив Генпрокурор.

Генпрокурор Юрій Луценко
Генпрокурор Юрій Луценко

За словами Луценка, діяльність Поклонської в Криму розслідується за трьома головними епізодами.

"Перший - це заборона Меджлісу кримськотатарського народу, який вона особисто підтримувала під час засідання операційного суду, обвинувачення заступника глави Меджлісу Ахтема Чийгоза і ще п'ятьох кримських татар. Третій епізод - участь у переслідуванні незаконно утримуваного зараз в колонії РФ політв'язня Олега Сенцова", - зазначив Луценко.

Юрій Луценко
Юрій Луценко

Нагадаємо, свої акторські здібності вирішила перевірити всім відома Поклонська — депутатка Державної думи Росії, екс-прокурорка Криму, уродженка Луганської області. Саме вона виконала головну роль у художньому фільмі "ЛНР2 "Ополченочка".

Наталія Поклонська
Наталія Поклонська

Поклонська, відповідно до сюжету, грає саму себе. Вона коментує під час брифінгу в агентстві в 2016 році ситуацію в Донбасі.

Відомо, що робота над цим божевільним проектом, за словами помічника режисера і сценариста фільму Бориса Табачника, почалася ще в листопаді 2016 року.

Як писав раніше Знай.ua, на реорганізацію двох комісій в російському парламенті та на гучну відставку в одній з російських соціальних мереж відреагувала одіозний політик Наталія Поклонська.

"Намагатимуся відстежити долю всіх кейсів, які були зібрані мною і розглянуті на тепер вже точно останньому засіданні комісії щодо конфлікту інтересів. Хоча...як у відомому фільмі: смутні сумніви все-таки мучать...", заявила колишній прокурор Криму.

Наталія Поклонська
Наталія Поклонська


Також Знай.ua писав про те, що в путінській партії "Єдина Росія" заявили про намір позбавити Наталію Поклонську поста в комітеті нелегітимної "Держдуми".