Російський терорист Ігор Гіркін, добре відомий, як Стрєлков, колишній ватажок бойовиків "ДНР", який у 2014 році захопив Слов'янськ, заявив, що місцеві священнослужителі, в тому числі духовенство Святогірської Лаври, активно підтримували і благословляли так зване "ополчення Новоросії".

Про откровення кривавого терориста повідомляє Цензор.Нет. Видання розмістило відео, де Гіркін розповідає про участь ченців Свято-Успенської Святогорської Лаври у війні на Донбасі.

Як виявляється, вони не лише благословляли терористів на вбивство українців, а й самі брали до рук зброю.

Так, за словами Стрєлкова, вся його особиста охорона, до останньої людини, складалася з ченців та ієромонахів Святогірської Лаври.

Крім того, одним з підрозділів терористів командував послушник Святогірської Лаври, який, за словами Гіркіна, займав досить вагоме становище в Лаврі.

"Вся моя особиста охорона складалася з духовних синів, ченців, ієромонахів Святогірської Лаври. Повністю. До останньої людини. Вона була не дуже велика, але тим не менше це були ... У нас одним з підрозділів у слов'янській бригаді командував послушник Святогірської Лаври. Причому послушник займав досить серйозне становище в Лаврі",- заявив терорист.

Представники так званої Української православної церкви Московського патріархату підтримують сепаратистів Сході України і загарбницьку політику Путіна. Прикладів цього є чимало і це не просто висловлювання проти діючої української влади, української територіальної цілісності. Вони благословляють терористів на вбивство українців і часто самі беруть участь у цьому.

Зокрема, відомий також випадок, коли священик УПЦ виступав у якості коригувальника артилерійського вогню по позиціям української армії.

Популярні новини зараз
Подорожчає одна з критично важливих комунальних послуг: який тариф хочуть встановити Обличчя заросло волоссям: 26-річна африканка раптово перестала голитися і отримала вау-ефект Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня
Показати ще

Так, у січні 2015 року священнослужитель УПЦ МП, перебуваючи у Макіївці, отримав від невстановленої особи координати місцезнаходження підрозділів Збройних сил України біля села Миколаївка, які у подальшому передав представникам терористичної організації "ДНР". Про це повідомила прес-службу прокуратури.

"У той же день, артилерійський підрозділ військової частини Збройних сил України, який базувався в районі Миколаївки, був тричі обстріляний з боку незаконних збройних формувань "ДНР", - йдеться у повідомленні.

Як повідомляв портал "Знай.ua", московські попи прихистили терориста у київському храмі.

Також "Знай.ua" писав, що попи Московського патріархату агітують за ОРДЛО.