3,4 мільярда людей, тобто майже 46% населення всієї планети, витрачає на день не більше 5,5 доларів.

Про страшну статистику йдеться в доповіді Світового банку. Так, повідомляється, що категорія крайньої бідності поступово скорочується: якщо в 1990 році ця частка становила 39%, то у 2015 році - вже 10%. Найменше бідних людей проживає на території держав, які дуже активно розвиваються: це європейські країни і Центральна Азія.

Швидше за інших з бідністю справляється Східна Азія і регіон Тихого океану. Тут 40% населення, що вважаються найбіднішими, почали отримувати на 4,7% більше, в період з 2010 по 2015 рік.

Україна стала найбіднішою країною Європи

Україна посіла "почесне" перше місце у рейтингу МВФ найбідніших країн Європи. Про це повідомляють ЗМІ з посиланням на оприлюднені дані рейтингу Міжнародного валютного фонду. Найбіднішою країною на європейському континенті визнана Україна.

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Раніше повідомлялося, що середня зарплата по Києву повільно, але вірно зростає. На відміну від цін, які ростуть не тільки вірно, але ще й стрімко. Отже, для жителів столиці начебто хороша новина: середня зарплата зросла на 82 гривні.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Держстату. Так, судячи з показниками серпня, середньостатистичний киянин отримував 13077 гривень, хоча ще в липні це були 12995 грн. Зміни зафіксовані у переважній більшості видів економічної діяльності.

В Україні стрімко дорожчає житло

"Дешеву "вбиту" однокімнатну квартиру в хрущовці можна орендувати за 4-5 тисяч гривень. Таких пропозицій дуже мало. Але попит великий. Однокімнатне житло з ремонтом можна зняти за 6 тисяч. Стільки ж коштує оренда двокімнатної квартири невеликої площі.

Нагадаємо, уряд анонсував зміну порядку виплат при народженні дитини і під час декрету. У Законі сказано, що декретні виплати повинні становити не менше 25% прожиткового мінімуму

Як повідомляв раніше портал "Знай.uа", блогер показав катастрофічну прірву між Україною та Польщею на прикладі пенсіонерів. Сусідня країна дбає не тільки про виплати для літніх людей, але і робить їх заслужений відпочинок легким.

Також портал "Знай.uа" писав, незважаючи на негативні очікування щодо бюджету на 2019 рік, в уряді заспокоїли українців.