На сьогодні в суспільстві гостро стоїть тема субсидій та умов їх отримання. Як відомо, власники великих будинків чи дорогих авто не можуть претендувати на пільги. А що буде з власниками автівок на єврономерах, які називають в народі євробляхами?

У Кабміні роз'яснили ситуацію.

У разі легалізації автомобілів на європейських номерах, більша частина їхніх власників буде позбавлена можливості отримувати знижки від держави на оплату комунальних послуг. Адже після розмитнення офіційна вартість таких автомобілів злетить в рази.

субсиії

Про це заявив директор департаменту соціальної політики Київської міської адміністрації Юрій Крикунов. Він пояснив, що в законодавстві чітко прописано наступне: якщо у сім'ї є транспортний засіб, який підлягає державній реєстрації, не старший п'яти років і дорожчий 50 тисяч гривень то жодних субсидій бути не може.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

"Отже, якщо їх легалізують, то всі власники "єврономерів" залишаться фактично без субсидій. Якщо їх не легалізують - тоді нема про що говорити. У нас же де-факто немає цих автомобілів", - уточнив Крикунов.

авто з європейською реєстрацією

Він додав, що хоча власники автівок з іноземною реєстрацією заважають їздити, забруднюють повітря, створюють небезпеку на дорозі, але при всьому цьому, за законом їх "немає".

Таким чином виходить, що на сьогодні власники євроблях можуть отримати субсидії.

Нагадаємо, у наступному році в Україні пройде чекає черговий етап реформи системи надання субсидій для оплати житлово-комунальних послуг. Так, зовсім скоро субсидії будуть монетизовані.

Як повідомляв раніше Знай.ua, фахівці дали кілька порад, як обрати нове авто та ще й зекономити на купівлі.

Також Знай.ua писав, що експерти пояснили, на що потрібно звертати увагу при утепленні будинку.

Дивіться: Що чекає на водії євроблях у найближчому майбутньому