У четвер, 18 жовтня, парламент розглянув проект передачі Андріївської церкви в постійне безоплатне користування Вселенському патріархату. Доповідь під час засідання Верховної Ради зачитав голова комітету з культури Микола Княжицький.

За ухвалення законопроекту свій голос віддали 237 народних обранців. Передбачається, що представники Константинополя будуть проводити там богослужіння, релігійні обряди, церемонії та процесії.

"Прийняття рішення про передачу в користування одного конкретного об'єкта державної власності по своїй суті є правовим актом індивідуального характеру і не може бути предметом закону, який повинен визначати порядок регулювання певних суспільних відносин загального характеру, зокрема порядок передачі в користування всіх культових будівель - об'єктів культурної спадщини, пам'яток архітектури національного значення, а не конкретної культової споруди", - йдеться у висновку Головного научэкспертного управління.

Популярні новини зараз
Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Витівка московських попів змусить парафіян обирати

Після того, як Синод Російської православної церкви вирішив розірвати відносини з Константинополем, парафіяни УПЦ Московського патріархату опинилися перед жорстким вибором: залишатися в єдності зі Вселенським православ'ям або слідувати за розкольниками.

П'ять копійок від Лукашенка

Кілька місяців світ стежить за тим, як Українська православна церква боролася за право стати незалежною, а Москва всіляко намагалася цьому перешкодити. Сотні думок і коментарів, десятки зустрічей - і ось Синод ухвалює позитивне рішення: Україна домоглася свого і тепер ніяк не пов'язана з РПЦ, як раптом "прокидається" Олександр Лукашенко.

Нагадаємо, московські священики різко розкритикували рішення Синоду щодо надання автокефалії.

Як повідомляв раніше "Знай.uа", Синод Вселенського Патріархату зняв анафему (відлучення від церкви) з патріарха Української православної церкви Київського патріархату Філарета і предстоятеля Української автокефальної православної церкви Макарія і визнав їх канонічними.

Також "Знай.uа" писав про те, що Синод офіційно звинуватив російську церкву у страшному релігійному злочині.