В Україні все частіше трапляються випадки, коли українці виявляють, що у них "висить" кредит, про який вони вперше чують. А все тому, що аферисти підробляють документи та беруть кредити.

Сьогоднішні реалії показують, що жоден українець не застрахований від того, що йому можуть зателефонувати представники фінустанов та нагадати про борг по кредиту, - пише Politeka.

злидні

"Вам потрібно до 20 числа внести в банк 5 тисяч гривень в рахунок погашення кредиту". "Кредит? Але, я ж не оформляв кредит!" – відповість громадянин і дізнається, що рік тому на його ім'я був оформлений кредит на суму 70 тисяч гривень.

Мас-медіа мало не щодня пишуть сльозливі історії про "липових" позичальників, аферистів, які підробляють документи на чуже ім'я та оформляють чималі кредити.

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Залишилось два дні: українців попереджають востаннє Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити В Україні готується революція у житловій сфері
Показати ще

Ошукані громадяни намагаються добитися правди через суд і то ніхто не гарантує успішного завершення справи, доводиться наймати та оплатчувати хорошого адвоката.

Тлумачний правозахисник досить не без праці, але зможе довести, що його клієнт став жертвою кредитних шахраїв.

Втім, на перешкоді може стати законодавство. В разі, якщо народні депутати ухвалять президентський закон "Про адвокатуру та адвокатську діяльність", то шанси відбитися від "липового" кредиту в рази знижуються. Документ прописаний так, що у адвокатів фактично забирається можливість захищати громадян.

Наведемо лише деякі новели "президентської ініціативи".

Цей законопроект позбавляє громадян права вільно вибирати адвоката. У президента вважають, що в багатьох випадках вибір адвоката – прерогатива слідчого. Якби з вами яка – то біда, то саме слідчий вирішить, хто вас буде боронити.

"Завдання законопроекту дуже проста - змінити адвокатів на слідчих і забезпечити громадянам щоб слідчий сидів навпроти них у суді, і поряд з ними. На нашу думку, дане рішення позбавить громадян України можливості захищатися", – зазначає адвокат Андрій Циганков.

Нагадаємо, Верховна Рада ухвалила законопроект, який може визнати фізичну особу банкрутом, а також дати більше прав кредиторам, які намагаються "вибити" борги з громадян.

Як повідомляв раніше Знай.ua, ціни у новобудовах зроблять українців безхатченками.

Також Знай.ua писав, що українцям розповіли, на скільки квадратних метрів вони можуть розраховувати за програмою "Доступне житло".

Дивіться: Кредит чи іпотека на житло для українців