Національна комісія з регулювання енергетики та комунальних послуг встановила ціну на електричну енергію для побутових і малих непобутових споживачів.

Відповідний документ затверджений постановою, яка набирає чинності з дня, наступного за днем ​​його опублікування в газеті Урядовий кур'єр, - пише "ЮРЛІГА".

Ціна на універсальні послуги включає в себе ціну покупки електроенергії на ринку, ціну (тариф) на послуги постачальника універсальних послуг, ціни на послуги оператора системи передачі і оператора системи розподілу на відповідному класі напруги згідно з укладеними договорами про надання послуг.

Постачальник універсальних послуг повинен повідомляти про тарифи на своєму офіційному сайті, в ЗМІ та на своїх інформаційних стендах в центрах обслуговування споживачів не пізніше, ніж за 20 днів до їх застосування.

Популярні новини зараз
У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки Київстар раптово змінює тарифи: що стосується всіх абонентів
Показати ще

Ціну на універсальні послуги можна вирахувати, враховуючи прогнозовану оптову ринкову ціну на електрику, скоригованої на коефіцієнт, що враховує графік споживання електричної енергії населенням (К = 1,05), прогнозованого обсягу закупівлі електроенергії постачальником універсальних послуг на оптовому ринку, тарифу, за яким постачальник універсальних послуг згідно з договором купує електричну енергію безпосередньо у виробника.

Нагадаємо, втановлення ціни на блакитне паливо Каьінет міністрів в черговий раз переніс. Ймовірно українцям повідомять, яка буде ціна на газ вже піся 27 жовтня.

Як повідомляв раніше Знай.ua, екперти назвали перевірені способи, як заощадити на електроенергії. Якщо ви візьмете їх за звичку, то це збереже вам добру копійку.

Також Знай.ua писав, що з 12 по 16 жовтня мережі WOG і ОККО знизили ціни на бензини на 50 копійок за літр. Проте не все так просто. Українським водіям розповіли, чого чекати після незначного здешевшання пального.

Дивіться: Як економити на електроенергії у своєму домі