Після страшної трагедії, яка відбулася 17 жовтня в Керчі, багато хто почав замислюватися про те, що примушує людину чинити такі злочини. Читай в матеріалі Clutch про психологічну характеристику терористів-смертників, як людині вселяють вбити не тільки самого себе, а й інших людей, і навіщо це робиться.

1. У терориста-смертника немає психічного розладу

Експерти вважають, що суїцидальний тероризм - це не самогубство. У цих осіб є якийсь політичний мотив, і саме це дозволяє найкраще пояснити причини теракту.

Теракт у Керчі
Теракт у Керчі

2. Психологічний портрет терориста

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Основні риси терориста-смертника - це нарцисична агресія, переживання страху, замкнутість, депресивні стани, відчуття провини, егоцентризм, втрата життєвих перспектив, надій і віри в майбутнє.

3. Частіше терористами-смертниками стають підлітки

Підлітки частіше стають терористами, адже вони легко піддаються впливу.

4. Мета терористичного акту

Терористичний акт має на меті дестабілізувати обстановку в суспільстві, викликати паніку у людей. Жертви терориста - це звичайні люди.

теракт в Керчі
теракт в Керчі

5. Чому жертвами стають невинні люди

У сучасних терористів немає конкретного ворога, вони зазвичай вбивають випадкових людей. Для них важливіше за все створити резонанс.

6. Про те, як людині вселяють бажання стати живою бомбою

Майбутньому терористові вселяють ідею його винятковості. Під час виконання місії людина відчуває владу над людьми і показує свою перевагу над іншими.

7. Організатори тероризму та виконавці терористичного акту: робоча схема

Терористи-смертники страждають депресіями, завдяки яким у них відсутні цінності і сенси, які прив'язували їх до життя. Цей тип бажає позбутися від цих страждань, вимкнувши власне життя.

Жертва "керченського стрілка", Сергій Степаненко, 16 років
Жертва "керченського стрілка", Сергій Степаненко, 16 років

8. Що відбувається з виконавцем терористичного акту в момент здійснення теракту

Терорист в момент здійснення теракту здається сам собі мужнім, благородним, жорстоким, безкомпромісним борцем за "справедливість".

9. Підготовка до проведення теракту займає багато часу

Основною тактикою є грамотне використання перерв між терористичними актами, щоб знизити пильність правоохоронних органів.

10. Низькими показниками психічного здоров'я суспільства легко маніпулювати

Судячи з показниками психічного і духовного здоров'я укр. та рос. суспільства, психологічний стан людей знаходиться на безпрецедентно низькому рівні.

Нагадаємо, з'явилося відео підготовки керченської стрілка до пекельної розправи.

Раніше Знай.ua повідомляв, що стало відомо, в якій сім'ї виріс керченський стрілок.

Також Знай.ua писав, що у мережі показали відео, як виглядала бійня в Керчі зсередини.