Нагнітання суперечок навколо мовного питання – це цілеспрямовано вибрана політика влади, яка має на меті розкол у суспільстві. Влада ділить населення на «своїх» та «чужих», ще більше розвалюючи країну.

«Порошенко розколює суспільство, і мовний закон це підтверджує. Ми ж хочемо об’єднати країну: від Луганська до Закарпаття, від Києва до Севастополя», – заявив заступник голови політичної партії «РОЗУМНА СИЛА» Олександр Савченко у відеоблозі, розміщеному на YouTube-каналі партії.

«На сьогоднішній день таких питань, які штучно ділять суспільство, накопичилася така кількість, що країна вже не витримує. Питання віри, мови, території проживання – розколів більше, ніж того, що об’єднує. Але ці «мовні норми» жодним чином не стосуються європейських цінностей. Навпаки – це шлях у Середньовіччя!» – наголошує Олександр Савченко.

За його словами, спекулюючи на питаннях мови, влада хоче ще більше загнати людей у безвихідь, обмежити їхні конституційні права і «відхреститися» від важливих економічних проблем.

Популярні новини зараз
"Більше не платимо...": українці повелися на жорсткий обман щодо доставки газу Є чим пишатися: який вигляд має перший український позашляховик, який плутають з іномаркою Київстар раптово змінює тарифи: що стосується всіх абонентів Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

«Скажіть, як мовний закон полегшує життя українського громадянина: пенсіонера, новонародженого? Чи він зробить доступнішою освіту, якіснішою – медицину? Чи він щось дає для майбутнього країни? Ні! Адже президент Порошенко не має стратегії розвитку. Його мета – розколоти суспільство, отримати миттєві дивіденди і втриматися на плаву за рахунок праворадикальних угруповань та залякування всіх інших людей», – зазначає політик.

Він підкреслює: Конституція України передбачає, що державною мовою є українська, але водночас Основний Закон захищає й решту громадян, які розмовляють іншими мовами. А таких мов – багато.

«Але коли депутати починають про це говорити, вони чомусь згадують лише про першу частину, а про другу – «забувають». Влада крутить Конституцією так, як їй вигідно, а народ сприймають лише як статистичні дані, що допоможуть їй залишитися у своїх кріслах», – каже Олександр Савченко.

Партія «РОЗУМНА СИЛА» позиціонує себе як єдина політична сила, яка виступає за об’єднання країни. Нагадаємо, наприкінці вересня лідери партії «РОЗУМНА СИЛА» зустрілися з українськими громадянами у непідконтрольному Луганську та підписали Народну декларацію про мир.