Для українців однією з найпопулярніших країн туризму є Туреччина, адже тут можна комфортгл відпочити за вигідними цінами.

Однак останнім часом все частіше піднімається тема відміни в Туреччині системи All inclusive.

Турецькі оператори вважають, що система "все включено" не виправдовує очікувань і потрібно шукати альтернативу, за якої туристи більше грошей витрачатимуть поза готелями. Адже тепер відпочиваючі взагалі не виходять за стіни готелів і проводять весь відпочинок на пляжах і біля басейнів. При цьому багато хто відмовляється їздити навіть на екскурсії.

Про те, чи відмінить країна систему All inclusive розповів Міністром культури і туризму Туреччини Омер Арисой в коментарі для kp.ua.

Міністр розповів, яка позиція влади країни з цього питання і чи варто туристам побоюватися скасування цього популярного формату.

"Система "Все включено" була придумана як раз турецькими отельерами. Ми рекомендуємо готелям відходити від цієї системи, розробляючи і інші формати відпочинку. Але для їх розвитку потрібен час. Настільки серйозні зміни не можуть відбутися в один день. Тому наразі скасовувати формат "все включено" не буде", - розповів міністр туризму.

При цьому він зазначив, що кількість українських туристів, які відвідують Туреччину, з кожним роком зростає. І незважаючи на те, що велика частина українців віддає перевагу класичному пляжному відпочинку - море, сонце і пісок, зростає кількість відпочиваючих, які вважають за краще їхати в історичні міста Туреччини.

"Зараз ми спостерігаємо тенденцію щодо збільшення потоку туристів, яким цікаві культурний і зимовий види відпочинку. Зараз готується нова чартерна програма польотів з України в місто Кайсері (аеропорт знаходиться поруч з гірськолижним курортом Erciyes. - ред.) і сподіваємося, що це продовжить туристичний сезон на зимові місяці", - зазначив міністр.

Зростанню туристів з України сприяє можливість в'їзду українців за внутрішніми ай-ді картками. Тому в наступні роки Туреччину відвідає ще більше наших співгромадян.

Популярні новини зараз
А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

Нагадаємо, зовсім скоро українці зможуть відвідувати без візи Сербію.

Як повідомляв портал "Знай.ua", на Гаваї можна потрапити безкоштовно.

Також "Знай.ua" писав, як дослідити Гельсінкі за добу