Страшна кривава трагедія в окупованій Керчі могла бути заздалегідь ретельно спланованою, яку, ймовірно, могла вчинити злочинна група з кількох терористів. Нагадаємо, що в Криму сталося масове вбивство учнів Керченського політехнічного коледжу.

Про це заявила юрист-кримінолог Ганна Маляр одному з українських видань.

"За тією інформацією, яка є у відкритих джерелах, можна говорити про ознаки підготовки до цього злочину. Це – допущення. Але, виникає питання, чи був убивця один або йому хтось допомагав робити цей злочин. Тому що станом на сьогодні вже виявили, що він використовував рушницю 12-го калібру і ще два вибухові пристрої. Чи могла одна людина впоратися з цим? Якщо була підготовка, вона полягала в придбанні зброї, напрацювання навичок стрільби, у встановленні часу, коли у навчальному закладі не буде ні директора, ні його заступника. Тому що їх не було. І це питання, випадковість це чи ні, що він навмисне обрав такий момент. Тому можна припустити, що підготовка була. Але стверджувати це на даному етапі – ще рано", – сказала вона.

Вибух у Керчі
Вибух у Керчі

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Так, за словами кримінолога, жорстока кремлівська пропаганда і агресія в російському суспільстві не могли бути визначальними чинниками, які спонукали 18-річного Владислава Рослякова до розправи над вчителями і студентами.

Вибух у Керчі
Вибух у Керчі

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Влада Рослякова, який влаштував стрілянину і вибух в Керченському політехнічному коледжі, поховають через два тижні. Як повідомляє Telegram-канал Mash, керченського стрільця поховають окремо від убитих - на кладовищі, в секторі для безрідних.

Варто нагадати, що в середу, 17 жовтня, в окупованому Росією Криму сталася страшна трагедія - у Керченському політехнічному коледжі учень Владислав Росляков влаштував стрілянину з автомата, після чого в їдальні навчального закладу спрацював вибуховий пристрій, начинений металевими предметами.

Загинуло більше двох десятків людей, ще 60 отримали важкі травми - поранення різної тяжкості, більша частина вбитих і поранених - підлітки.

Нагадаємо, батько керченського стрілка вперше заговорив на камеру.

Як повідомляв Знай.uа релігійний фанатизм і життя під забороною: у якій родині виріс керченський стрілок.

Знай.uа писав, історії очевидців теракту в Керчі.