Боєць Назар Опришко тривалий час захищав Україну на фронті, пройшов гарячі точки, які фактично увійшли в історію, як найкривавіші: Донецький аеропорт та Маріупольський напрямок. Рятував життя побратимам, а тепер змушений сам за нього боротися.


У нього відмовляють нирки, лікарі запевняють: єдина надія тільки на трансплантацію, але коштує вона десятки тисяч доларів. Товариші по службі та волонтери з усієї країни допомагають йому, чим тільки можуть. Нещодавно Опришко навіть отримав офіційне почесне звання: "Народний Герой України".

"Назар пройшов Майдан, отримав поранення. З Майдану відразу пішов добровольцем на схід, де отримав чотири поранення, чисельні контузії, переніс операцію на серці. Зараз у Назара виявили п'ятий рівень ниркової недостатності - боєць потребує термінової пересадки нирки! На це потрібні великі кошти. Він рятував нас з вами! Тепер рятуймо його ми разом!", - коментує волонтер Галина Абрам`юк.

Популярні новини зараз
На ТЦК чекає колапс: терміни поставили в глухий кут Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще


Цікаво, що до фронту він зарекомендував себе як талановитий діджей та звукорежисер, але коли почалася Революція Гідності, одразу пішов на Майдан, згодом – добровольцем на Схід.


Батьки думали, що син на гастролях, аж поки його не поранили у Донецькому аеропорту. На передовій Назар і в розвідку ходив, і зброярем був.

"В нього вже були серйозні проблеми зі здоров`ям. Тому він не міг офіційно оформитися у силових структурах. Він хотів воювати, тому робив це у складі добровольчих підрозділів", - пояснив керівник Івано-Франківської обласної УНСО Ігор Жовтуля.


Про хворобу Назар дізнався не так давно. Спочатку вважав – підвело серце, а виявилося - ниркова недостатність останнього ступеня. Відлік іде буквально на дні, але люди з усіх областей не залишають бійця на самоті з бідою, регулярно збираючи кошти на його лікування.


Дивіться: Боєць Назар Опришко потребує допомоги на лікування


Нагадаємо, українським військовим пообіцяли підвищити зарплати.
Як повідомляв Знай.ua, у мережі показали, як працює секретний підрозділ ЗСУ.
Також Знай.ua писав, легендарні українські військові водолази розповіли, як захищають акваторію від ворога.