Уряд нещодавно відкрив доступу для українців до бази даних для перевірки отримання субсидій. Також чиновники сподіваються на "зворотній" звязок з громадянами. Тепер кожен, зателефонувавши на "гарячу лінію" може повідомити про незаконне отримання пільг, наприклад сусідами.

Про це пише INTV.

платіжки

"Буквально у цьому місяці в нас вперше у державі стартувало відкриття "гарячої" телефонної лінії, на яку можна поскаржитися, на яку можна дати інформацію про те, що у громадян є інформація про неправомірне отримання соціальної підтримки. По суті - це безпрецедентна ситуація, якої у нас в державі не було, але ми проаналізували ситуацію у інших країнах і побачили, що впровадження таких "гарячих ліній" - це достатньо ефективний механізм, який дозволяє налагодити зв'язок між державою і громадянами з цього питання", - сказав під час брифінгу у Києві представник Мінсоцполітики Віталій Музиченко.

допомога

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте
Показати ще

За словами чиновника, якщо хтось володіє будь-якою інформацією щодо незаконного отримання пільг чи неправомірних дій з боку місцевих органів соціальної підтримки, які умисно порушували норми законодавства.

Після отримання такої інформації, відбуватимуться перевірки даних щодо цих громадян.

Додамо, кожен може перевірити наявність субсидії на сайті https://subsidii.ioc.gov.ua/search/.

Для цього потрібно ввести домашню адресу. Додаткових даних про громадян ресурс не відкриває.

Нагадаємо, малозабезпеченим українцям розповіли, на яку допомогу від держави вони можуть розраховувати цього року.

Як повідомляв раніше Знай.ua, власникам авто на єврономерах розповіли, що буде з їхніми субсидіями.

Також Знай.ua писав, що депутати прийняли закон про банкрутство фізичних осіб. Новий закон тепер більше захищає кредиторів.

Дивіться: Нові умови нарахування субсидій залишать мільйони українців без пільг