Офіційно керченський стрілець Владислав Росляков навчався стрільби з вогнепальної зброї всього шість годин. Про це йдеться в матеріалі МК.

Співрозмовник видання - людина, який навчав вбивцю, - працівник приватної школи охоронців в Сімферополі "Егіда+" Леонід Ящук розповів, що при знайомстві Росляков справив на нього сприятливе враження, він зовсім не був схожий на любителя зброї.

Владислав Росляков
Владислав Росляков

"Швидше на "ботаніка", ніж на хлопця - любителя серйозних іграшок", - уточнює Ящук.

Росляков при приході до тренера надав паспорт з пропискою і медичну довідку, в якій було зазначено, що кандидат на навчання не має психічних захворювань і не перебуває на обліку у нарколога.

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні
Показати ще

Влад Росляков
Влад Росляков

Навчався Росляков всього один день - 18 липня 2018 року. Інструктор зазначав, що сприйняв нового учня як цілеспрямованого юнака. Йому викладали правову і вогневу підготовку, куди входить вивчення правил безпечного поводження зі зброєю та надання першої медичної допомоги. Знання по зброю і безпечне поводження з нею він ніби ковтав, уточнює Ящук.

Влад Росляков
Влад Росляков

Експерт не отримав від Рослякова інформації, яку марку зброї він хоче придбати. Той завжди відповідав ухильно.

"Все зводилося до того, що він нібито просто хоче стати мисливцем і рушницю ще собі не вподобав".

Крім того, практичних знань зі стрільби на курсах йому не викладали, тільки теорію. Реального поводження зі зброєю на таких курсах не вчать, а тільки дають знання для придбання будь-якої зброї дозволеної до законного обігу на території Російської Федерації.

Цікавий факт, що майбутній вбивця отримав знижку за курси.

"Навчання у нас коштує 6 тис. рублів. Але ми зробили знижку і він заплатив всього чотири. Він говорив, що з фінансами туго. Керівництво пішло йому на зустріч. Зараз же на ринку конкуренція, тому доводиться проявляти в таких питаннях гнучкість", - сказав Леонід Ящук.

Нагадаємо, бабуся керченського маніяка перевернула все з ніг на голову.

Як раніше повідомляв портал "Знай.uа", ЗМІ розповіли про матір керченського терориста.

Також портал "Знай.uа" повідомляв, що "керченський стрілок" виявився фанатом "російського світу".