В тому факті, що російські спецслужби, в деякій мірі, причетні до трагедії в окупованій Керчі, впевнений експерт Центру військово-політичних досліджень Костянтин Машовець.

Про це координатор групи "Інформаційний опір" розповів в коментарі одному з українських видань.

Вибух у Керчі
Вибух у Керчі

Машовець вважає, що для організації теракту подібного масштабу 18-річний Владислав Росляков повинен був володіти "певними специфічними навичками, характерними для диверсанта, добре підготовленого терориста".

Вибух у Керчі
Вибух у Керчі

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

"Тут причетні спеціальні служби Російської Федерації — це однозначно. Якою мірою і як саме — мені важко сказати", — вважає Машовець.

При цьому Машовець зазначив, що реакція Росії на цю бійню, а також наявність невідповідностей доводить, що "вони (спецслужби - ред.) явно причетні".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що офіційно керченський стрілець Владислав Росляков навчався стрільбі з вогнепальної зброї всього шість годин. Про це йдеться в матеріалі МК. Співрозмовник видання - людина, яка навчала вбивцю, - працівник приватної школи охоронців в Сімферополі "Егіда+" Леонід Ящук розповів, що при знайомстві Росляков справив на нього сприятливе враження, він зовсім не був схожий на любителя зброї.

"Швидше на "ботаніка", ніж на хлопця - любителя серйозних іграшок", - уточнює Ящук.

Варто нагадати, що страшна кривава трагедія в окупованій Керчі могла бути заздалегідь ретельно спланованою, яку, ймовірно, могла вчинити злочинна група з кількох терористів. Нагадаємо, що в Криму сталося масове вбивство учнів Керченського політехнічного коледжу. Про це заявила юрист-кримінолог Ганна Маляр одному з українських видань.

Нагадаємо, загадкова кохана керченської стрілка розповіла про останні дні Рослякова.

Як повідомляв Знай.uа росіяни влаштували танці на кістках, інтернет завалений ідіотськими жартами від "братнього народу".

Знай.uа писав, у Путіна витратили аж цілих два дні на пошуки "українського сліду" в керченській бійні.