В Україні під час осіннього призову недорахувались багатьох бійців. Так лише у Києві понад 33 тисячі молодих людей не з'явились у військкомати. Їх розшукує поліція. Деяких призовників "ловлять" просто посеред вулиці. Один з таких випадків навіть потрапив на відео одного з очевидців.

Відповідне відео з'явилось у Telegram-каналі "Хит Леджер".

"Деякі несвідомі українці чомусь не хочуть йти служити в найсильнішу армію континенту. Так Путіна не переможем!", - коментують автопи посту.

Так на відеоролику можна побачити, як двоє чоловіків у військовій формі намагаються затримати молодика, який всіма силами чинить опір та погрожує.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Йому на допомогу поспішають якісь жіночки, які тут же наробили галасу та вимагають "відпустити дитину".

Як зазначають правоохоронці, ті, хто ухиляються від армії, можуть понести відповідальність як адміністративну, так і кримінальну.

Офіцер розповів, як молоді українці ховаються від служби

Військовий комісар Київського міського військкомату Сергій Клявін заявив, зо до лав Збройних Сил від столиці чекають ще 744 людини на "прострочення".

А ще майже 34 тисячі взагалі не зявились до військкоматів. Деякі молоді люди залишають місця проживання, щоб їх не знайшли.

"Навесні був випадок. Дзвонить бабуся у військкомат і каже: заберіть онука, він вже в мене два місяці живе, п'є, дівчаток водить. Ну, приїхали, покликали. Від призову у бабусі сховався, але так її дістав, що вона сама його в армію відправила", - розповідає полковник.

Нагадаємо, соціологи провели опитування та дізналися, скільки українців готові йти та захищати схід України, цифри вражають.

Як повідомляв раніше Знай.ua, соціологи назвали Одесою містом з дуже небезпечними настроями.

Також Знай.ua писав, що у Авакова показали ганебний приклад поліцейської реформи.

Дивіться: Все, що треба знати про осінній призов до військ