Антимонопольний комітет (АМКУ) спроував виправдати дії АЗС, які підняли ціни на пальне до рекордних цін та відкрито знущаються з українців.

Про це пише NN.

Вже на автозаправних станціях можна побачити ціну 35 гривень а літр бензину "А-95".

Як стверджує державний уповноважений АМКУ Валерій Полюхович, зростання вартості пального на вітчизняних заправках відповідає ситуації на світовому ринку нафтопродуктів і не пов'язане з порушенням гравцями ринку антимонопольного законодавства.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Експерт також розповів, що наразі комітет розслідує справу про антиконкурентний зговір трьох компаній – OKKO, WOG і SOCAR. Однак, за словами уповноваженого говорити про те, що саме це стало причиною масового зростання цін на АЗС, ще рано.

Напередодні глава уряду Володимир Гройсман наказав представникам антимонопольного комітету вивчити ситуацію на ринку пального в нашій країні. Коментуючи наказ голови уряду, Полюхович наголосив, що комітет завжди тримає руку на пульсі по цьому питанню.

Нагадаємо, нещодавно українські водії влаштували так званий "бензиновий бойкот", вони блокували рух на важливих декількох трасах, приходили під стіни Кабміну та поширювали челендж у соціальних мережах. У акції прийняли участь власники авто в усіх областях України. Українці вимагають справедливих цін на пальне.

Нагадаємо, деякі автозапраки дещо знизили вартість пального. Втім експерти називають такі дії "затишшям перед грозою". До чого соід готуватися українсьим водіям у найбдижчому майбутньому.

Як повідомляв раніше Знай.ua, у Кабінеті міністрів розповіли, щобуде з власниками автомобілів на єврономерах та їхніми субсидіями.

Також Знай.ua писав, що Кабмін знову переніс дату оголошення ціни на блакитне паливо для населення.

Дивіться: Що коїться на українських заправках. Чого чекати водіям?