Останнім часом новинка для новонароджених - бебі-бокси заполонили не лише рекламний простір, а й все частіше обираються як безпечна альтернатива звичайним дитячим ліжкам, візочкам та плетеним колискам. Але чи дійсно це безпечна заміна?

Молодим мамам у Шотландії та деяких регіонах Англії видають картонні коробки з одягом та ковдрочками для немовлят. Самі коробки можна використовувати як ліжечка. - пише ВВС.

бебі-бокс

Крім того, в Україні також ввели таку практику.

Королівський Коледж Акушерства хоче запровадити цю схему по всій Великій Британії, адже на їхню думку, вона дає шанс на "рівноправний початок життя".

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

Проте експерти занепокоєні тим, наскільки безпечно немовлятам спати у цих коробках.

У листі до BMJ професор Пітер Блер разом з колегами заявляє про те, що картонні коробки можна використовувати як ліжечка тимчасово і лише за крайньої потреби, якщо немає іншого вибору.

Коробки разом з матрацами видають кожній майбутній мамі в Фінляндії з 1930-х років.

немовля

У нашій країні у 2018 році також започаткували таку традицію. Молодим батькам протягом 30 днів від народження малюка доставляють бебі-бокс з необхідними речами.

У Королівському коледжі кажуть, що завдяки коробкам можна зменшити кількість випадків, коли діти сплять на таких небезпечних для них поверхнях, як диван або софа.

Також завдяки коробкам у них буде менше шансів опинитися на одному ліжку із батьками, які палять, вживають алкоголь або наркотики.

"Докази про ефективність бебі-боксів все ще обговорюють. Проте ми знаємо, що вони забезпечують всіх батьків необхідним набором речей, щоб дати новонародженому малюкові найкращий старт у житті", - говорить прелставник Королівського коледжу.

Нагадаємо, у Кабміні зізнались, скіьки насправді коштують скандальні бебі-бокси, що видають цього року молодим родинам при народження малюка.

Як повідомляв раніше Знай.ua, батькам розповіли, як отримати бебі-бокс після народження дитини.

Також Знай.ua писав, що в Україні змінили правила призначенні "дитячих грошей".

Дивіться: Бебі-бокси в Україні. Що покладуть до пакунка малюка