Майже дві третини населення в Україні отримують різні види соціальної допомоги. Про це заявив генеральний директор Директорату сім'ї та соціальної підтримки Мінсоцполітики Віталій Музиченко. Повідомляє Хвиля.

Музиченко підкреслив, якщо провести наскрізний аналіз, то приблизно дві третини населення України в тій чи іншій мірі отримують різні види соцвиплат.

Представник Мінсоцполітики також зазначив, що зараз в Україні зафіксовано майже 7 млн домогосподарств, які отримують житлові субсидії.

До всього іншого, заявляє Музиченко, близько 3 тисяч сімей отримують допомогу для малозабезпечених, а також майже 400 тисяч жінок — допомога одиноким матерям.

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня
Показати ще

Експерт повідомляє, якщо охарактеризувати систему соціальних виплат або соціальної допомоги, то у бюджеті на 2018 рік передбачені відповідні витрати майже в 130 млрд гривень.
За його словами, близько половини цієї суми складають витрати на надання пільг та житлових субсидій.

Варто відзначити, що не так давно влада анонсувала появу нових соцвиплат. Так в Україні з січня 2019 року державну допомогу отримуватимуть батьки дітей, що мають проблеми в розвитку або важкі захворювання.

Як відзначили в міністерстві, розмір допомоги буде дорівнює прожитковому мінімуму.

Соціальну допомогу будуть отримувати батьки, діти яких мають тяжкі перинатальними ураження нервової системи, вроджені вади розвитку, рідкісні орфанні захворювання, онкологічні, дитячий церебральний параліч, важкі психічні розлади, инсулинозависимую форму діабету I типу, гострі або хронічні захворювання нирок IV ступеня.

Допомогу видаватимуть на дітей, в результаті травми, які потребують трансплантації органів. Розмір соцдопомоги з 1 січня складе 1497 грн. З 1 липня – 1564 грн. 1 грудня 2019-го – року – 1638 грн.

Нагадаємо, за чотири роки війни на сході України Мінсоцполітики визначило ще одну категорію людей, яка нуждаетсягосударственной допомоги. Учасники бойових дій (УБС), вони ж – учасники АТО або ветерани війни, яких щороку стає більше.

Раніше портал "Знай.uа" повідомляв, держава допомагає малозабезпеченим сім'ям, фінансову допомогу виплачують тим, чий середньомісячний сукупний дохід становить нижче прожиткового мінімуму.

Також портал "Знай.uа" писав, Гройсман заявив про те, що припинення співпраці з МВФ обернеться для України дефолтом. Відомо також, що з 1 листопада вартість газу для українців збільшитися на 23,5%. Таке рішення прийняли на екстреному засіданні уряду.