Міжнародний день кухарів

Це міжнародне свято заснували в 2004 році, ініціатором виступила Всесвітня асоціація кулінарних співтовариств. У ній 8 мільйонів представників професії кухаря, які проживають в різних країнах. Так що не варто дивуватися, що у кухарів є своє свято. Масштабний характер свято отримало в більше, ніж 70 країнах. Організовують святкові заходи не тільки самі кулінари, але і представники влади, туристичні компанії, власники громадського харчування. Серед кухарів влаштовуються конкурси, влаштовують експерименти з різними стравами і проводять дегустації.

Міжнародний день авіадиспетчера

Це свято професійне для всіх авіадиспетчерів, а також тих працівників, які зайняті управлінням повітряного руху. Дата щороку одна і та ж. У 1961 році в цей день в Амстердамі створили Міжнародну федерацію асоціацій авіаційних диспетчерів. Подія стала такою значущою для повітряного транспорту, що навіть заснували свято в цей день. Так що сучасні диспетчери ще раз можуть підкреслити значимість професії, показати громадськості на скільки вони корисні, показати свої досягнення і вирішити, які будуть цілі і плани на майбутнє.

Всесвітній день боротьби з остеопорозом

ВОЗ встановили цю дату в 1997 році, щоб підвищити глобальну обізнаність суспільства і засоби профілактики, діагностики та лікування метаболічних захворювань кісток і остеопорозу зокрема. Тому сьогодні проводять багато просвітницьких та спортивних заходів, семінарів та конгресів, на яких навчають професіоналів області і звичайних громадян. Люди з різних країн обмінюються своїм досвідом в профілактиці і лікуванні остеопорозу. А тема дня щороку різна.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Всеукраїнський день боротьби із захворюванням на рак молочної залози

Цей день ввели Указом Президента України від 17 січня 2005 року. У плані частоти захворювання, Україна знаходиться на рівні з усім іншим світом. Частота захворювань зростає на 1-2% за рік, а серед окнопатологій у жінок одним з найбільш частих зустрічається саме рак грудей. В Україні кожні 30 хвилин виявляють новий випадок захворювання. Цьому дню присвячені багато заходів, а також безкоштовні профілактичні огляди, щоб виявляти хворобу хоча б на ранніх стадіях.

Православні свята:

  • Mучеників Сергія і Вакха.
  • Знайдення мощей преподобного Мартініана Білозерського.
  • Псково-Печерської ікони Божої Матері.
  • Священномученика Миколая Казанського, пресвітера.

Іменини в цей день

Йосип, Леонтій, Марк, Микола, Пелагея, Сергій, Юліан

Раніше Знай.uа повідомляв, що з'явилося важливе уточнення про передачу Андріївської церкви
Нагадуємо, що скоро Хеллоуїн і як раз час підготувати спокусливий костюм.
Також раніше Знай.uа повідомляв про прості способи зміцнення кісток, які допоможуть уникнути багатьох хвороб.