Повір'я

Сьогоднішній день змішав в собі православні і язичницькі традиції. Раніше вірили в божество Бора, який був володарем лісу, покровителем звірів і пізніше його назвали Святобором. Можливо тому ми називаємо бором ліс. І Бору прислужують лісовики. Він хороший мисливець, могутній, зростом вище найвищих сосен, а в плечах ширше вікового дуба, волосся у нього довше березових гілок, а борода густіша, ніж мох. Він спокійно міг вирвати столітню сосну з коренем, а ведмедя на хребет покласти. Бор носити зелений хвоєвий плащ і зелену шапку, спостерігає за своїми володіннями вдень і вночі.

У темряві світять світлячки, це горять очі бога Бора. Живе він або під корінням багатовікового дуба, або, по інших думкам, в його дуплі. Через це ж дупло може спускатися під землю, де лежать скарби Руської землі. Дуб був одним з найбільш шанованих дерев, тому він і був в цій легенді. Дуб - символ чоловічого начала, сили і могутності. У дубів навіть здійснювали одруження, їх вважали цілющими.

Згодом образ Бора змішався з образом Сергія Нурського , якого теж в народі почали називати Святобором . Так як християнські традиції ввібрали багато язичницьких рис, то схожих людей називали Святобором або Святоборцами , тими, хто боровся за святу Русь.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Прикмети на 20 жовтня

  • З Сергія зима починається, з Мотрони встановлюється.
  • Якщо сніг ляже на Сергія Зимового, то зима вступить у свої права на Матронин день (22 листопада).
  • Якщо в цей день випав сніг, а дерева ще не скинули листя, значить сніг розтане.
  • Якщо місяць каламутний і блідий, то скоро випаде сніг і стукне мороз.
  • Якщо в Сергіїв день стоїть гарна погода, то такою вона буде протягом трьох наступних тижнів.
  • Прочитавши замов на кисле молоко і вмиваючись їм в цей день, будеш весь рік здоровим ходити.
  • Народжені 20 жовтня відрізняються крутим норовом. Такі люди зазвичай ревниві й уперті. Носити їм слід алмаз.


Раніше Знай.uа повідомляв , що про чоловіка з майбутнього, який повідав історію про те, що станеться з людством до 2045 року.
Також раніше Знай.uа , що в Арктиці з'явилися чорні дірки і ніхто не знає, що відбувається.

Напоминаем, что скоро Хэллоуин и как раз время подготовить соблазнительный костюм.