За минулу добу, 19 жовтня, на тимчасово окупованих територіях Донбасу противник продовжує застосовувати гранатомети різних систем, великокаліберні кулемети і стрілецьку зброю. Про це повідомляє штаб ООС в Facebook.

Так у районі проведення операції Об'єднаних сил бойовики 16 разів відкривали вогонь по позиціях ВСУ, тричі застосувавши заборонене мінськими домовленостями озброєння - в районах Кримського, Авдіївки і Гнутово.

У штабі заявили, що в результаті обстрілу ворожих один військовослужбовець поранений.

"Російсько-окупаційні війська здійснювали обстріли підрозділів Об'єднаних сил в районі населених пунктів Кримське, Троїцьке, Верхньоторецкое, Авдіївка, Піски, Дослідне, Гранітне, Павлопіль, Водяне, Гнутово і Лебединське", - йдеться у повідомленні штабу ООС.

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів
Показати ще

За даними розвідки, протягом 19 жовтня чотири окупанта знищені, ще двоє поранені.

Також наголошується, що з початку доби ворог вогневої активності не проявляв.

Раніше повідомлялося, майже тисяча українських військових загинули внаслідок постравматичного синдрому через військові дії на Донбасі.

Про це повідомляють ЗМІ з посиланням на заяву головного військового прокурора Анатолія Матіоса.

Матіос наголошує, що посттравматичний синдром у військових, які пережили бойові дії на Донбасі, штовхає їх на злочини як проти себе, так і проти інших людей.

Втрати українських військових, які віддали своє життя в результаті умисних вбивств і самогубств, починаючи з конфлікту на Донбасі, становить близько 900 осіб.

Нагадаємо, 18 жовтня, на тимчасово окупованих територіях Донбасу бойовики 16 разів обстрілювали українські позиції, двічі використавши зброю, заборонену Мінськими угодами.

Як повідомляв портал "Знай.uа", 15 жовтня, українські військові успішно відбили атаку російських окупантів в районі Авдіївки Донецької області. Окупанти так тікали, що залишили зброю.

Також "Знай.uа" писав, проросійські терористи на Донбасі масово використовують заборонену зброю, відомо вже давно. Однак днями вони "побили" власний рекорд нахабства - спливла інформація про обстріл місії ОБСЄ на території окупованого Донбасу.