За результатами першого етапу верифікації субсидіантів уряд України змінив умови оформлення субсидій.

Про це повідомили в департаменті інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату КМУ.

Так, наразі вже відомо, що з 1 жовтня 2018 року при розрахунку субсидій не буде враховуватись до сукупного доходу особи сплачені аліменти та спеціальна допомога за вирощування великої рогатої худоби.

При тому, якщо в особи утворилась заборгованість по оплаті єдиного соцвнеску, що сталось з прямої вини роботодавця, субсидію можна отримати на загальних підставах.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Доведеться заплатити сотні тисяч: в Україні виставляють величезні штрафи за газ Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Крім того варто додати, що відповідно до внесених змін право на субсидію можуть отримати сім'ї, у яких опалювальна площа квартири не перевищує 120кв. та 200кв для приватного володіння.

Також відзначається, що у разі знаходження громадянина в складному становищі через здоров'я або знаходження в родині людей працездатних, але залежних від алкоголю і наркотиків (при наявності довідки), онкохворих (при наявності висновку ЛКК), субсидію може призначити Комісія з питань призначення житлових субсидій.

Змінами також передбачається, що громадяни, які отримують пенсію у зв'язку зі втратою годувальника, що досягли пенсійного віку, чи отримують її за вислугою чи користуються соцдопомогою від держави по інвалідності можуть розраховувати на понаднормову площу, яка передбачена у законодавстві.

Змінюються і правила сплати обов'язкового платежу. У тому випадку, якщо вартість спожитої послуги менша обсягу обов'язкового платежу субсидіант має право платити тільки вартість фактично спожитої послуги.

Разом з тим варто відзначити, що в Україну знову йдуть холоди, а разом з ними і погані новини для споживачів природного газу. З 1 листопада 2018 року для українців ціни на блакитне паливо злетять аж до 23,5%.

"Ціни з 1 листопада на газ зростуть лише на 23,5%. Не на 60%. Це те, що нам вдалося неймовірними зусиллями досягти внаслідок переговорів з Міжнародним валютним фондом", – заявив Гройсман.

До розпачу всіх українців стало відомо, що в уряду "не було іншого виходу". Також прем'єр спробував реабілітуватися недоречною заявою, що субсидіями будуть забезпечені всі українці, які їх потребують.

"Якщо ми не зможемо продовжити співпрацю з нашими міжнародними партнерами, ми опинимося в стані, коли ми не можемо обслуговувати ті борги, які взяли до нас. І, на мій превеликий жаль, це може привести до того, що Україну буде введено в дефолт", – пояснив він.

Нагадаємо, Кабмін знову змінив правила отримування субсидій, що потрібно знати простим українцям.

Як повідомляв "Знай.ua", чиновники придумали, як не виплачувати субсидії.

Також "Знай.ua" писав, що заправкам дозволили знущатися з водіїв.

Субсидії в Україні отримають не всі: хто має право і новий механізм розрахунк