У Росії продовжується істерія через надання автокефалії Українській православній церкві.

Про це повідомив координатор "Інформаційного спротиву" Дмитро Тимчук на своїй сторінці у Facebook.

Цього разу президент РФ Путіна готує дуже масштабні провокації у храмах, якими поки користуються московські священники. Зокрема, йдеться про розміщення у святинях військових "для їх захисту від націоналістів".

"Президент Росії Володимир Путін наказав керівництву силових відомств РФ "гарантувати безпеку наших митрополитів при будь-якому розвитку подій", шляхом розміщення в найважливіших монастирях так званої "УПЦ МП" груп спецназу ГРУ під прикриттям", – розповів Тимчук.

Більше того він розповів, що такий наказ володар Кремля віддав силовикам ще 12 жовтня, коли Синод Вселенского патріархату заявив про надання українській церкві Томосу.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати
Показати ще

Після цього керівники військових угрупувань РФ зазначили, що вони вже відпрацьовують "закид" на територію України мобільних груп спецназу під прикриттям священників.

"Міністр оборони РФ Шойгу і начальник Генштабу ЗС РФ Герасимов відзначили, що в Генштабі ЗС РФ вже відпрацьовуються плани безпосереднього виведення на територію України мобільних бойових груп (під прикриттям) з метою захисту Києво-Печерської та Святогірської лавр. На думку даних керівників, ці релігійні об'єкти першими "потрапляють під загрозу нападів" з боку "радикально налаштованих і озброєних бойовиків-націоналістів", що "буде нести загрозу життю ієрархів і керівництву "так званому" УПЦ МП", – додав нардеп.

Також нардеп розповів, що російська військова розвідка вже розробила детальний план з дестабілізації ситуації в Україні.

"Таким чином, в Головному розвідувальному управлінні Генштабу Збройних сил Росії вже фактично розроблена операція по дестабілізації ситуації в Україні з використанням релігійного чинника", – наголосив Тимчук.

Разом з тим варто відзначити, що в Україні почали інвентаризацію в храмах УПЦ Московського патріархату. Відзначається, що у працівників музеїв є один день на інвентаризацію ікон та інших культурно-історичних цінностей у церквах і соборах.

Причиною цьому стала стурбованість Мінкультури з приводу збереження історичних та культурних цінностей в храмах УПЦ МП.

На думку парламентаріїв, коли питання про надання томосу української церкви буде вирішено, цінне майно з Московських храмів можуть незаконно вивезти.

Нагадаємо, території Білорусі, Польщі та Росії усе ще канонічні території Київської метрополії.

Як повідомляв "Знай.ua", московські попи сказилися остаточно і підписалися на вірну смерть.

Також "Знай.ua" писав, що українців попередили, чим доведеться жертвувати заради Томосу.

Томос Україні: що буде з храмами і лаврами