Спливли нові подробиці про керченського стрілка Владислава Рослякова, кривавий злочин якого шокував українців та жителів анексованого Криму.

Вибух у Керчі
Вибух у Керчі

Студент Влад Росляков, який влаштував бійню в Керчі, мріяв стати моряком, але не набрав прохідний бал для вступу.

Про це повідомляє Telegram-канал Mash із посиланням на допит батька вбивці.

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Батько розповів слідчим, що в дитинстві хлопець хотів ходити в рейси і стати моряком, як дід. Але він не набрав прохідний бал і був змушений вступати в Політех. Відзначається, що батько Рослякова, як і мати, теж є глибоко релігійною людиною.

"Вдома у мене зберігаються християнські релігійні книги, які я написав власноруч", - розповів Росляков-старший.

У мережі опубліковані також перші деталі допиту матері Рослякова. Журналісти повідомляють, що за кілька днів до нападу хлопець почав переглядати відео зі стріляниною в різних школах.

"Мама запитала, навіщо він це робить. Влад відповів - просто. Маму відповідь задовольнила. У день Х він дочекався, поки вона піде на роботу, і тільки після цього пішов у коледж", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, у результаті вибуху у політехнічному коледжі Керчі загинули більше двох десятків осіб, ще 60 отримали важкі травми.

Приміщення закладу досі оточують силовики, прибули спеціальні групи слідчих. На розі коледжу, біля бордюру виріс імпровізований меморіал. Поруч із запаленими свічками і квітами складені м'які іграшки, хтось приніс дитячі малюнки. Нещодавно у мережу виклали й фото жертв, назвавши кожного поіменно.


Як повідомляв раніше Знай.ua, слідство встановлює можливих спільників студента Владислава Рослякова, які могли допомогти йому підготуватися до нападу на коледж у Керчі.

Цю інформацію повідомив у четвер, 18 вересня, так званий "голова" анексованого Криму Сергій Аксьонов, передає "Інтерфакс".

За словами Аксьонова, правоохоронці вже встановили, що в коледжі вбивця Росляков діяв самостійно. У той же час він вважає, що поодинці студент не зміг би провести "підготовчі заходи" до злочина.


Також Знай.ua писав про те, що мережа рясніє численними версіями щодо мотивів "керченського стрілка", Владислава Рослякова.