Генеральний секретар Ради Європи Турбйорн Ягланд офіційно заявив, що відповідальність за всі порушення прав людини на окупованих територіях України, в тому числі за масову загибель людей в політехнічному коледжі Керчі, несе Росія. Про це повідомила у Facebook Уповноважена Верховної ради України з прав людини Людмила Денисова.

"Рада Європи визнає, що ситуація в анексованому Криму повністю контролюється Росією", повідомила вона.

Турбйорн Ягланд

Крім того, омбудсмен звернулася до генерального секретаря Ради Європи за сприянням в організації відвідування українських політв'язнів, які утримуються в місцях позбавлення волі в Росії, нагадавши про зрив домовленостей з російським омбудсменом Тетяною Москальковою.

"Розраховую на підтримку Турбйорна Ягланда і надалі з урахуванням практичного досвіду 47 держав, що входять до Ради Європи", повідомила Денисова.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Людмила Денисова

Раніше повідомлялося, що до масової бійні в Керчі доклали руку путінські "чепіги". В тому факті, що російські спецслужби, в деякій мірі, причетні до трагедії в окупованій Керчі, упевнений експерт Центру військово-політичних досліджень Костянтин Машовець. Про це координатор групи "Інформаційний опір" розповів в коментарі одному з українських видань.

Теракт у Керчі

Машовець вважає, що для організації теракту подібного масштабу 18-річний Владислав Росляков повинен був володіти "певними специфічними навичками, характерними для диверсанта, добре підготовленого терориста". При цьому Машовець зазначив, що реакція Росії на цю бійню, а також наявність невідповідностей доводить, що "спецслужби явно причетні".

Теракт у Керчі

Нагадаємо, загадкова кохана керченського стрілка розповіла про останні дні Рослякова.

Раніше портал "Знай.uа" повідомляв, що росіяни влаштували танці на кістках, інтернет завалений ідіотськими жартами від "братнього народу".

Також портал "Знай.uа" писав, що у Путіна витратили аж цілих два дні на пошуки "українського сліду" в керченській бійні.