Не так давно автомобільні аферисти знімали з машин номера або фари, залишаючи записку з номером телефону і вартістю повернення. Однак зараз вони стали більш витонченими і зайшли ще далі.

Стало відомо, що шахраї використовують зовсім іншу схему. Вони вішають на дверну ручку або на колесо машини навісний замок. До нього додається записка для жертви з номером телефону і вартістю ключа. Про це повідомляє Інфокар.

Якщо ви раптом потрапили у таку неприємну ситуацію, зневірятися не варто. Адже варіантів виходу з неї досить багато. Необхідно підкреслити, що виплачувати гроші зловмисникам – це найпростіше і дуже погане рішення.

Популярні новини зараз
В українців залишилося кілька годин: дзеркальна дата 24.04.2024 допоможе вам виконати бажане, правила Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Буде набагато дешевше, якщо ви звернетеся за допомогою на СТО або в місцеву службу аварійного відкриття замків. Вартість такої послуги коливається в межах 200-300 гривень, а от “вартість” ключа шахраїв обійдеться не дешевше тисячі гривень. У будь-якому випадку вам вирішувати, як треба діяти.

Раніше повідомлялося, що українські покупці масово потрапляють у пастки аферистів, які пропонують їм зламаний автомобіль. Експерти розповідають про те, що все-таки краще купувати авто в салоні, оскільки ці моделі нові, з гарантією, щойно з конвеєра.

При цьому в деяких салонах часто під виглядом нових авто продають биті і фарбовані машини. Як правило, покупець про це ніколи і не дізнається. Однак, трапляється, що правда спливає. Наприклад, при вимірі лакофарбового покриття для подальшого продажу.

Нагадаємо, що зараз все частіше бувають випадки, коли українці дізнаються, що у них "висить" кредит, про який вони вперше чують. А все тому, що аферисти підробляють документи і беруть кредити.

Як повідомляв портал Знай.uа, шахраї під виглядом працівників комунальної служби ходять по квартирах і пропонують за гроші опломбувати лічильник: це особливо актуально в період початку опалювального сезону.

Також портал Знай.uа писав, що у Києві затримали квартирних аферистів, які за підробленими документами і печатками відбирали у місцевих мешканців квартири на перепродаж. За весь час діяльності шахраї привласнили собі 7 квартир, з них 5 перепродали.