Легенда радянського і російського кінематографа, відомий актор Микола Караченцев, померлий в п'ятницю 26 жовтня, активно підтримував агресивну політику Володимира Путіна: артист не розумів, чому Україні не подобається анексія Криму.

Актор з дружиною, Людмилою Поргіною, прилітав до Києва в 2014 році.

"Ми були на Майдані на початку лютого, коли це все тільки почалося. І Коля попросив відвезти його туди, ми жили в готелі поруч. Він сказав, що це початок громадянської війни, тут кров'ю пахне. Ну як же так? Це Київська Русь, там маса людей російського походження, ми говоримо однією мовою практично. Україна з'явилася як назва пізніше, була Русь. Там відбулося хрещення Русі, це все смішно і трагічно. Ми вінчалися на Русі, а у нас був український священик, я не можу відірвати Україну від Росії ніяк. Багато хто з наших друзів пішли в ополчення, ті, хто був воїнами в Чечні, Афганістані. Вони пішли проливати свою кров просто, за народ", - розповіла Людмила Поргіна в інтерв'ю росийскому виданню.

Пізніше дружина актора додала, що анексія півострова була цілком законною.

Популярні новини зараз
Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

"Я знаю людей, які взагалі не підтримують політику президента Путіна, але я її підтримую повністю. Крим - це наша земля. Я не розумію Андрія Макаревича, його радості, тому що він говорить, що ми - узурпатори. Я не знаю, чим він може пишатися у своїй творчості, ми пишаємося тим, що, будучи на гастролях у Європі, ми говорили, що Росія-це країна, в якій не хочуть війни", - сказала Поргіна.

Микола Караченцов – радянський і російський актор театру і кіно, Народний артист РРФСР. У 1963 році він поступив в Школу-студію МХАТ. Після навчання його розподілило в "Ленком". Саме тут Микола Петрович зіграв свою найвідомішу роль – графа Резанова. Рок-опера "Юнона і Авось" стала візитною карткою не тільки "Ленкому", але і самого Караченцова.

Нагадаємо, на 74 році життя помер екс-міністр оборони, український політик Валерій Шмаров.

Як повідомляв раніше "Знай.uа", помер легендарний борець ліги WWE Дон Лео Джонатан на прізвисько "Мормонський гігант". Спортсмен помер у Канаді у віці 87 років.

Також "Знай.uа" писав про те, що 12 жовтня пішла з життя легендарна акторка Маргарита Юр'єва, яка протягом своєї кар'єри була дуже затребувана в різних амплуа.