Державна поштова служба "Укрпочта" з 1 січня 2019 року припиняє здійснювати доставку пенсій українським громадянам. У компанії це рішення аргументують - збитковістю послуги. Виходить, що пенсії доставляють за дуже низькими тарифами.

Про це дивне рішення стало відомо завдяки заяві генерального директора "Укрпошти" Ігоря Смілянського, яке він озвучив в одному з нещодавніх інтерв'ю для видання "Урядовий кур’єр".

відділення Укрпошти
відділення Укрпошти

"З 1 січня 2019 року не будемо доставляти пенсії, закриємо 5-7 тисяч стаціонарних відділень, звільнимо частину адміністративного і виробничого персоналу", — сказав Смілянський.

Закриватися, за словами Смілянського, будуть відділення в селах, які орієнтовані в основному на доставку пенсійних виплат.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Укрпошта
Укрпошта

"У середньому кожне з них щомісяця несе збитки майже на 3000 гривень. Одна з головних причин збитковості — доставка пенсій за тарифами нижче собівартості. На кожній доставці втрачаємо 19 гривень", — сказав голова "Укрпошти".

В подальшому в компанії мають намір розвивати поштово-логістичний фінансовий бізнес в містах.

Варто нагадати, що в 2019 році отримувати міжнародні посилки стане проблематично і дуже накладно. Ось-ось в силу вступлять норми українського законодавства, за яким кожна четверта посилка повинна обкладатися ПДВ, митом та акцизним збором. Поштові оператори в шоці від нововведень.

Так, згідно з новими правилами, починаючи з 1 січня 2019 року без сплати податку одна людина зможе отримати тільки три міжнародні посилки на місяць.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що прем'єр-міністр Володимир Гройсман пообіцяв системне підвищення пенсій вже з 1 березня 2019 року. Про це глава уряду заявив в ефірі програми "Свобода слова" на ICTV, коментуючи проект держбюджету на наступний рік.

"Ми підвищуємо пенсії, але я б хотів, щоб українські пенсіонери отримували ще вище. Вже 1 березня ми проіндексуємо пенсії і це буде системне підвищення, кожного року. Але важкі завдання не виконуються миттєво", - зазначив глава уряду.

Нагадаємо, грошей немає і не буде: українцям відверто розповіли про близький кінець.

Як повідомляв Знай.uа нові соцвиплати в Україні: хто отримуватиме і що потрібно знати.

Знай.uа писав, пенсії по-новому: в Україні змінився механізм нарахування стажу.