Окупаційна "влада" Криму збирається передати майно Меджлісу кримськотатарського народу підконтрольному Росії Духовному управлінню мусульман Криму (ДУМК).

Таку заяву 29 жовтня зробив скандальний "глава російського уряду Криму" Сергій Аксьонов, повідомляє "Крим.Реаліі".

27 жовтня про це говорили і на Курултаї мусульман півострова, який скликало це саме ДУМК. Щоправда, які саме об'єкти власності Меджлісу хочуть передати, не уточнили.

Головний прихвостень Путіна на півострові також нічого про це не сказав.

"Деталей не знаю. По конкретних об'єктах не знаю, до кінця дня подивлюся і вироблю свою позицію", - заявив Аксьонов.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Кримський ватажок додав, що "націоналізація" в Криму ще не почалася, але "відповідні заходи повинні бути прийняті".

Нагадаємо, у 2014 році "Арбітражний суд Криму" наказав передати Росії будівлю Меджлісу. Саму організацію обшукали. Меджліс був змушений виконати рішення "Центрального районного суду Сімферополя" та покинув будівлю. Одночасно пішли з приміщення БО "Фонд Крим" і редакція газети "Авдет".

26 квітня 2016 роки так званий "Верховний суд Криму" заборонив Меджлісу працювати на території Росії і Криму. Адвокати організації подали апеляцію до Верховного суду Росії, але 29 вересня 2016 р. її відхилили.

19 квітня 2017 року Гаазький суд виніс проміжну ухвалу за позовом України проти Росії. Суд наказав відновити Меджліс, однак з тих пір ситуація не змінилася.

Нагадаємо, головного прихвосня Аксьонова - "віце-прем'єр" окупованого Криму Віталія Нахлупіна, затримали у Москві.

Як повідомляв портал "Знай.ua", кримський "ватажок" Аксьонов вимагає повернути йому два мільйони рублів, які він нібито із власних коштів виділив на хабарі правоохоронцям.

Також "Знай.ua" писав, політичний експерт аналітичного центру DemocracyHouse Анатолій Октисюк назвав повернення Криму "справою часу".