У вівторок, 30 жовтня, українські соціологи оприлюднили перелік імен, якими найчастіше називали новонароджених у Львові та області у першому півріччі 2018-го. Про це повідомили в Головному управлінні статистики у Львівській області.

Отже, найпопулярнішими іменами у Львові, як і в попередні роки, залишаються Софія і Матвій.

Крім того, протягом восьми місяців цього року дуже популярними серед львів'ян були такі дівчачі імена: Анна, Вероніка, Вікторія, Анастасія, Злата, Соломія, Яна, Марта і Діана.

Варто відзначити, що серед 10 найбільш популярних хлоп'ячих імен, крім Матвія, є такі, як Максим, Артем, Олександр, Данило, Владислав, Давид, Юрій, Денис, Марк (імена зазначені в порядку убування їх популярності).

Популярні новини зараз
3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще

З приводу рідкісних імен Головне управління статистики у Львівській області оприлюднило лише дані по 2017 рік. У перелік рідкісних жіночих імен потрапили: Барбара, Верджинія, Герарда, Дорофея, Ельза, Квітана, Лада, Марцеліна, Мотря, Дарина, Полліанна, Раїса, Сабріна, Філомена, Шарлотта.

Серед рідкісних чоловічих фахівці вказують такі, як: Архип, Броніслав, Венеамін, Зореслав, Йосафат, Купріян, Лаврентій, Мефодій, Натанаїл, Олівер, Пауло, Рафаель, Симон, Тома, Ярополк.

Нагадаємо, що жінки намагаються спочатку зробити кар'єру, а вже потім пізнати радість материнства. Однак, приклади деяких знаменитих жінок показують, що діти - зовсім не перешкода для успішного життя.

Як повідомляв портал Знай.иа, в Україні незабаром можуть заборонити батькам називати новонароджених рідкісними іменами. Відповідний законопроект (№ 9092 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо права на визначення особи") нещодавно зареєстрували у Верховній Раді.

Також портал Знай.иа писав про справжні імена голлівудських зірок, про які ви точно не знали. Елізабет Грант, Деметрія Джин Гайнес, Кетерін Елізабет Хадсон... Хто всі ці люди? Знайомимося з голлівудськими зірками, про яких ми, здавалося б, знаємо все.