У середу, 31 жовтня, на 88-му році життя помер Едуард Митницький - народний артист України, легендарний режисер і керівник Київського театру драми і комедії на лівому березі Дніпра.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив театральний критик Олег Вергеліс.

Що стало причиною смерті, поки що невідомо.

Сьогодні пішов з життя ЕДУАРД МИТНИЦЬКИЙ... Видатний режисер, педагог, багатьом з нас близька і дорога людина....

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще
Geplaatst door Oleg Vergelis op Woensdag 31 oktober 2018

Батько нової режисерської школи

Едуарда Марковича називали батьком нової режисерської школи в Україні. Більше 140 вистав, поставлених під його керівництвом, вийшли у театрах Росії, Чехії, Болгарії, Німеччини та багатьох інших країн. Особливу славу Митницький здобув у Литві, де в Російському драматичному театрі поставив "Анну Кареніну" (2004), "Украдене щастя" (1996), "П'ять пудів кохання" (1997)."

"Опинись цей режисер у Білокам'яній, він би запросто потіснив з п'єдесталу тамтешніх метрів режисури", - писали про режисера литовські ЗМІ.

"Мені здається, у Митницького особливий, спекотно-холодний, погляд на життя. Ніби він одночасно і страждає, і співчуває. Тому і його спектаклі, в емоційному, чуттєвому сенсі, виходять у 3D", - якось в одному з інтерв'ю сказала Тамара Трунова - режисер Театру драми і комедії.

"Театр – це захоплення людини, яка на кілька годин занурюється в інший світ. І далі все залежить тільки від самої людини. Вплив театру трансформується в якусь іншу якість, можливо, в наступних поколіннях, в загальнокультурному контексті. Культурна спадщина передається незримими шляхами – як культура сприйняття, культура мислення, культура почуттів. Зрештою, світ не такий страшний, коли є театр", - писав сам Едуард Маркович.

Нагадаємо, в понеділок, 22 жовтня, в Москві помер російський поет Володимир Дагуров.

Як раніше повідомляв "Знай.uа", помер легендарний радянський режисер. Олександр Свєтлов був настільки відомим у радянські часи, що ви напевно знайомі з його діяльністю.

Також "Знай.uа" писав про те, що помер творець "Клану Сопрано". Легендарний американський режисер Денні Льойнер помер у Лос-Анджелесі на 58-му році життя.