З 1 листопада на українців чекає безліч змін. Так слідом за газом дорожчає і телефонний зв'язок від "Укртелекому". Його проведуть у два етапи. Наступне підвищення тарифів відбудеться вже у січні 2019 року.

Про це заявили представники компанії.

В Україні з 1 листопада вступають в силу нові граничні тарифи на загальнодоступні телекомунікаційні послуги. Таким було рішення НКРЗІ від 18 вересня 2018 року №488.

Згідно з документом, вартість місячної абонентської плати за стаціонарний телефон для населення тепер становить:

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках
Показати ще

- в містах на 17% - з 42,56 гривень до 49,8 гривень;

- в селах на 18,8% - з 38,39 гривень до 45,6 гривень.

Згідно з планом підвищення цін на фіксований телефонний зв'язок, на початку 2019 року тарифи зростуть ще 2-9 грн.

Українцям нагадали, якщо вони не користуються послугами "Укртелекому", вони можуь розірвати договір. Для цього потрібно завітати до відділення з паспортом та індетифікаційним номером.

"Газовий" удар

Відзначимо, що 19 жовтня Кабінет міністрів вирішив підвищити ціну на газ для населення. З 1 листопада нові ціни офіційно вступають в силу. Тепер українці за тисячу кубометрів блакитного палива заплатять на 23,5% більше. Якщо перевести це у живі гроші - 8,55 гривень за куб. метр. Раніше було трохи менше 7 тис. грн. за тисячу кубів.

Наступне подорожчання слід чекати вже у кінці опалювального сезону. В кінцевому результаті через рік газповинен подорожчати ще на 40%. Принаймні цього вимагає від України МВФ, щоб ціни прирівняись до "ринкових".

Нагадаємо, українцям розповіли, що ще подорожчає у цього місяця.

Як повідомляв портал Знай.ua, в уряді розповіли про збільшення доходів українців. Так, середня зарплатня на сьогодні становить 9042 гривень. Це на 12,9% більше, ніж у минулому році.

Також Знай.ua писав про те, що екперти порівняли ціни на продукти, транспорт та дитло в Україні та сусідній Польщі, куди так масвов їдуть на заробітки наші громадяни. Де жити краще?

Дивіться: Головні зміни в 2018 році