Поліція передала справу стосовно виконавців нападу на радницю міського голови Херсона, відому громадську Катерину Гандзюк в Службу безпеки України.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства внутрішніх справ України.

"Національна поліція виконала всі необхідні слідчі дії в рамках своїх повноважень і за рішенням Генеральної прокуратури, яке було прийнято сьогодні, 5 листопада, передала справу до Головного слідчого управління Служби безпеки України", - йдеться в повідомленні.



Відзначається, що в межах повноважень поліція допитала 367 свідків, призначила 21 судову експертизу, провела 9 обшуків, 4 слідчих експерименти, 26 оглядів, 100 негласних слідчих дій щодо 31 людини.

"Завершилося слідство щодо п'яти обвинувачених - це виконавці і організатори злочину. Всі матеріали для об'єктивного розслідування передані за рішенням ГПУ в Головне слідче управління СБУ, яке займається розслідуванням щодо встановлення замовників злочину", - додали в МВС.

У відомстві пояснили, що це дозволить слідчим СБУ об'єднати справу і вести досудове розслідування з моменту планування до його фактичного завершення.

Нагадаємо, 4 листопада радниця міського голови Херсона, відома активістка Катерина Гандзюк, яку 31 липня облили кислотою, померла в лікарні через відрив тромбу.

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Як повідомляв портал "Знай.ua", поліція терміново перекваліфікувала кримінальну справу, за якою розслідується напад на Катерину Гандзюк, на статтю "Закінчене вбивство".

Голова Національної поліції України Сергій Князєв повідомив, що у справі зібрано всю доказову базу, найближчим часом матеріали будуть направлені до суду. Перший заступник голови Національної поліції України В'ячеслав Аброськін запевнив, що замовник злочину буде встановлений і затриманий.

Також "Знай.ua" писав, українці називають ймовірних вбивць активістки Гандзюк.