У середу, 7 листопада, стало відомо, що Київський районний суд Харкова задовольнив клопотання прокурорів про продовження до 5 січня 2019 року запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою Олени Зайцевій та Геннадію Дронову. Нагадаємо, що вони звинувачуються в ДТП, яка сталася в жовтні 2017 року в центрі Харкова і в результаті якої загинуло 6 осіб. Про це повідомляє «Інтерфакс-Україна».

Варто відзначити, що адвокат Дронова і сам обвинувачений заперечували проти задоволення клопотання. Вони стверджували, що ризики, на які посилається обвинувачення, не обґрунтовано. Також обвинувачений заявив, що готовий здати закордонний паспорт і права в підтвердження того, що не має наміру ховатися від суду і здійснювати новий злочин.

За словами його адвоката Сергія Перепелиці, розгляд клопотань про продовження запобіжного заходу стосовно його підзахисного перетворилося на формальність. Захист Зайцевої підтримав думку колеги.

У свою чергу захист Олени Зайцевої теж заперечував проти задоволення клопотання прокуратури, називаючи ризики непідтвердженими та необґрунтованими. На думку адвокатів, здоров'я їх підзахисної погіршується.

Популярні новини зараз
Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

Потерпілі та їх представники з думкою про формальний підхід суду не погодилися і підтримали клопотання звинувачення. Зазначається, що суд продовжив утримання під вартою обох обвинувачених на 60 днів – до 5 січня 2019 року.

При цьому справа в середу не розглядалася в суді. Перепелиця попросив суд дати час, щоб ознайомитися з результатами додаткової комплексної судової автотехнічної експертизи та експертизи відео - і аудіозапису, а також сформувати позицію захисту Дронова.

Відомо, що наступне засідання по справі призначено на 13 листопада.

Нагадаємо, що медична комісія не знайшла в Олени Зайцевої ніяких патологій.

Як повідомляв портал Знай.uа, захистники Олени Зайцевої влаштували цькування журналістці ICTV Тетяні Доцяк.

Також портал Знай.uа писав, що спеціальна комісія, створена обласним Управлінням охорони здоров'я на звернення медиків СІЗО, обстежила Олену Зайцеву.