В Україні громадяни все частіше відкривають банківські картки, а також все популярнішими стають кредити на споживчі цілі.

Як розповів начальник управління розвитку зарплатно-карткових проектів "Укргазбанку" Антон Гонтаренко, активне зростання попиту на послугу можна пояснити не тільки збільшенням потреби в позиках, - пише UBR.

картки

На це явище вливає кілька об'єктивних факторів:

банківський рахунок

"Кількість клієнтів, які користуються кредитками, за останній рік зросла на 100%. Нині в нашому банку 1,2 млн осіб користується кредитними картками, а загальний кредитний портфель у цьому сегменті досяг 300 млн грн", — уточнив Гонтаренко.

Нацбанк відкрив нову послугу українцям

Тепер українці можуть відкривати рахунки у фінустановах та здійснювати різні адмінпослуги не виходячи з дому завдяки новій системі BankID. Послуга дозволяє підтвердити особу дистанційно і отримати доступ до адміністративних і банківських послуг.

Нагадаємо, в Україні побільшало шахрайських схем, коли злочинці оформлюють кредити на чуже ім'я.

Як повідомляв портал Знай.ua, левова частина українців отримують зарплати "у конвертах", таким чином роботодавці обходять сплату податків. Влада знайшла спосіб, як боротися з "тіньовою" працею, а податок із зарплатні складе понад 58%.

Також Знай.ua писав про те, що в Україні прийняли закон про банкрутство фізичних осіб. Документ має на меті допомогти впоратися з боргами тим, хто опинився у скрутному матеріальному становищі.

Дивіться: Що таке BankID та як ним користуватися