Вони давали клятву, але забувають відомі слова. Вони обіцяють "не нашкодити", але інколи не вважають вас за людей. На жаль, в Україні ще досі працюють лікарі, котрим навряд чи місце у медичних закладах.

Саме до таких нещодавно потрапила у Рівному 22-річна Анастасія Редько. Лікар, який відмовився робити кесарів розтин, поставив її практично на межу смерті:

"Дєвочка, бл*ть, ти не на діскотєку попала", – точно не таке мріє почути жінка під час пологів.

Вагітність загалом минала без ускладнень, але на 40-му тижні виявили патологію.Перейми у Анастасії почалися, але коли катетер зняли, то виявилося, що він не допоміг і жінка ще не готова народжувати самостійно.

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Цілу добу вона промучилася, втратила чимало сил, а вранці прийшов лікар-акушер Ігор Жильчук. Через те, що потуги наростали, він вирішив, що жінка народить сама. Однак, за словами Анастасії, сил уже не було, а пологи не починалися:

"Я побачила, що з дитиною щось не так, питаю у лікаря, чому він не кричить, а той каже: "Ти так, бл*ть, тужилася!".

Найстрашніше – новонароджений не дихав, малюка реанімували, але прогнози були невтішні. Лікар свою провину заперечував, пояснювати щось відмовлявся. Коли попросили зібрати консиліум, ця історія вийшла за межі установи, але на збори ще треба тиждень.

Самого лікаря поки що не відсторонили від роботи, він і далі працює з породіллями – нібито інших скарг не було.

Дитина іншої породіллі, Юлії, виявилася міцнішою і вижила, однак сама жінка навіть через півроку після пологів не оговталася і має проблеми зі здоров'ям.

Прочитавши історію Анастасії, Юлія наважилася розповісти і свою. Каже, тоді, після пологів, сил на боротьбу не було. Все, що хотіла, – забрати дитину додому і поїхати з лікарні. Вагітність Юлії проходила ідеально, тож вона вирішила спеціально не обирати лікаря і ні з ким умисно про пологи не домовлятися.

Разом з чоловіком вони просили зробити кесарів розтин, бо КТГ, яке підключали кілька разів, показувало, що показники серцебиття у дитини падають.

"Була 3-4 ранку. Жильчук каже, хто ти така, щоб я для тебе скликав тут консиліум. То треба телефонувати, піднімати людей з ліжка. Доживеш до ранку, не тріпай мені нерви". "В мене були страшенні набряки, навіть пальці порозпухали, а він кричав: "Ти корова, роз'їлася за вагітність. Кажеш в фітнес-центрі працюєш? Та кому ти там така корова треба", – бідкалася вона.

Апогей скандалу у тому, що лікар ще й вимагав чималі суми від жінок. Та чому і досі працює після такого, керівництво відмовчується.

Дивіться: На Рівненщині 22-річна жінка померла перед випискою з пологового

Нагадаємо, звинувачений в сексуальних домаганнях до студентки коп вийшов з тіні. Як повідомляв "Знай.ua", навколо шкільного підручника вибухнув інтимний скандал. Також "Знай.ua" писав, влада запровадила новий закон для молодих мам.