Олег Ярошевич, лідер організації Авто Євро Сила, яка координує протести проти високого податку на розмитнення "євроблях", спалив свій Rangу Rover.

Про це повідомляють ЗМІ.

Сам Олег Ярошевич відзначив, що повністю виконав свою обіцянку та спалив автомобіль, який йому належить на європейській реєстрації.

Також він відзначив, що рішення про нові правила розмитнення автомобілів на іноземній реєстрації, яке сьогодні прийняв парламент жодним чином не полегшить розмитнення автомобілів.

Коли я заявив на нашій акції про те, що спалю свій Ленд Ровер, якщо не проголосують нашу правку - це не був популізм чи піар! Це була свідома заява лідера, який розуміє, що для більшості людей, які купили право користування авто на європейській реєстрації за 1500€ , дешевше спалити своє авто ніж його купити та розмитнити за прийнятими сьогодні законами! Як лідер громади, який відповідально ставиться до всіх своїх заяв, в знак протесту спалюю своє авто! Автоєвросила

Популярні новини зараз
Росія готується до масштабного наступу: коли чекати нової атаки Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає
Показати ще
Geplaatst door Авто Евро Сила op Donderdag 8 november 2018

"Коли я заявив на нашій акції про те, що спалю свій Ленд Ровер, якщо не проголосують нашу правку - це не був популізм або піар! Це була свідома заяву лідера, який розуміє, що для більшості людей, які купили право користування авто на європейській реєстрації за 1500 €, дешевше спалити свій автомобіль ніж його купити і розмитнити по ухваленим сьогодні законом! Як лідер громади, який відповідально ставиться до всіх своїх заяв, в знак протесту спалюю свій автомобіль!", - написав він і опублікував відео.

У свою чергу радник президента Юрій Бірюков не оцінив такого вчинку від лідера громадської організації.

"Чувак зі злості спалив машину. Офігєть логіка. Варіант віддати військовим йому в голову чомусь не прийшов", - написав він.

Разом з тим варто відзначити, що Верховна Рада таки спромоглася підтримати закон про "євробляхи". Але цьому передували численні акції протести в урядовому кварталі столиці, де активісти вимагали внести правки у документ, який фактично мало кого влаштовував. Що ж отримали у підсумку та чи таку вигідну пропозицію зробили депутати?

Загалом сума розмитнення автомобіля має три складники: акцизний податок, ввізне мито і податок на додану вартість (ПДВ).

Ввізне мито на автівки з ЄС станом на 2018 рік складає 7,3%, наступного року має бути ще нижчим. ПДВ складає 20% від загальної суми вартості авто, акцизу і мита.

Нагадаємо, розмитнювати "євробляхи" стануть по-новому.

Як повідомляв "Знай.ua", євробляхери поставили Раду на лічильник, обіцяють палити.

Також "Знай.ua" писав, що Рада по-новому розмитнить євробляху, ставайте в чергу.

"Євробляхи" в законі: розмитнити куплені за кордоном автівки віднині буде дешевше