Якщо Україні буде надано Томос про автокефалію Української православної церкви, країна відзначатиме Різдво Христове 25 грудня.

Цю інформацію повідомляє Країна.

Планується перенесення святкування Різдва Христового - з 7 січня на 25 грудня, так як Константинопольська церква живе за григоріанським календарем (точно так само, як і католицька) і Різдво на Фанарі відзначають 25 грудня.

Нагадаємо, всі міфи і сумніви останнього часу скасовуються фактом підписання угоди між президентом України і Вселенським патріархом. Суть підписаного договору пояснив директор Національного інституту стратегічних досліджень Ростислав Павленко.

Популярні новини зараз
Закочуйте рукави – ще доведеться попрацювати: кого з українців не відпустять на пенсію у 2024 році Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років
Показати ще

Він зазначає, що угоду можна назвати "договором про підтримку створення єдиної помісної православної церкви в Україні". Павленко розповів, що в угоді прямо говориться про створення незалежної церкви, якій надається Томос про автокефалію.

Вселенський патріархат, за словами Павленка, в першу чергу сприятиме зв'язкам цієї церкви зі вселенським православ'ям. Саме для цього ґрунтується місія Вселенського патріархату - ставропігійне представництво, яке буде діяти у Києві Андріївської церкви і буде свого роду посольством.

Павленко зазначив, що факт підписання угоди між вселенським патріархом і Петром Порошенко ніяк не суперечить законодавству України про відокремлення церкви від держави.

Як повідомляв раніше портал "Знай.uа", після створення Помісної церкви Українській православній церкві Московського патріархату (УПЦ МП, – ред.) доведеться змінити назву.

Також портал "Знай.uа" повідомляв про те, що в Туреччини президент України Петро Порошенко зустрівся з Вселенським патріархом Варфоломієм. Проте їх зустріч затьмарив вусатий гість, який випадково потрапив у кадр.