Всесвітній день філософії

Цей день проголосили в 2005 році, його відзначають кожен третій четвер листопада. Ідеєю дня стало знаходження спільної платформи обговорення глобальних перетворень, які проходять в суспільстві, а також що потрібно долучати людей до філософської спадщини, показати, що повсякденне мислення можна відкрити для нових ідей. А ще стимулюються публічні дебати мислителів з приводу викликів, які постають перед суспільством.

Щороку день присвячується різній темі, проводять різні національні, місцеві і міжнародні заходи, наприклад, дискусії, семінари, презентації та виставки, за участю світових філософів і вчених, а також школярів і студентів.

День вторинної переробки

Всесвітній день рециклінгу відзначають щороку 15-го листопада. Головною метою свята є привернення уваги громадськості, влади та промисловців до цієї тематики. За допомогою вторинної переробки можна вирішити проблему обмежених ресурсів, знизити вартість готових продуктів через дешеву сировину, а також це можливість подбати про навколишнє середовище.

Популярні новини зараз
Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

День відмови від куріння

У західних країнах цей день відзначають кожного третього четверга цього місяця. Його встановили Американське онкологічне товариство в 1977 році. Серед цілей дня постаратися знизити поширення залежності від тютюну, залучити всі верстви населення в боротьбу проти цієї залежності, залучити лікарів, щоб могли розповісти про згубний вплив на здоров'я. Куріння вважають шкідливою звичкою 47% з числа опитаних городян, залежністю - 38%, на невиліковну хворобу - 9%, не змогли визначити свого ставлення до паління - 6% респондентів. Тому в цей день активісти багатьох країн і органи охорони здоров'я проводять різні заходи, просвітницькі та благодійні.

Православні свята:

  • Преподобного Маркіяна Кирського.
  • Мучеників Акиндина, Пігаса, Аффонія, Елпідіфора, Анемподиста і іже з ними.
  • Святкування Шуйськой-Смоленської ( "Одигітрія") ікoни Божої Матері.

Акіндін і Пігас

У цей день православні люди вшановують пам'ять святих Акиндина, Пігаса і з ними 7 тисяч мучеників, які постраждали за християнство в 4 столітті. Наші пращури говорили в цей день: «Акіндін розпалює стодол, а Пігаса сонце гасить». Ця приказка показує, що починав спадати світловий день, тому потрібно було працювати вдома при світлі свічки або скіпи. Крім того, з цього часу в клунях активно сушили зерно, розводячи під ним вогонь. На цьому вогні селянські діти любили пекти картоплю і розповідати різні історії про духів, що мешкають в сільських будівлях, - овинника, гуменника, ріжніка.

Іменини в цей день

Адріан, Олександр, Давид, Денис, Дмитро, Єлизавета, Іван, Кузьма, Петро, Сергій, Уляна, Федір, Яків

Раніше Знай.ua повідомляв, що 8 березня не буде, вже придумали заміну

Нагадуємо, що карпатський мольфар, який передбачив війну, зробив сенсаційне пророцтво

Також раніше Знай.ua повідомляв, українці панікують через перенесення Різдва.