Вже не за горами період податкових звітів за 2018 рік. Це означає, що наближається час сплати фінансових зобов'язань для українських громадян. Приходить час розрахуватися перед державою.

Так, за 6 тижнів поточного року українські платники податків мають можливість встигнути подати заяву на відшкодування певної частини прибуткового податку, а також розрахуватися за так звані "зайві" квадрати нещодавно придбаної нерухомості. Про це з посиланням на Обозреватель пише портал "Політека".

Соціальне житло
Соціальне житло

Так, українці, які фінансують освіту своєї дитини, роблять внески у приватний пенсійний фонд, платять відсотки по іпотеці, або витратили гроші на лікування, до кінця року можуть надати підтверджуючі документи до Державної фіскальної служби і отримати податкову пільгу. Тут мається на увазі, що частину сплаченого податку на доходи фізичних осіб можуть повернути.

Гривня
Гривня

Популярні новини зараз
Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

Наприклад, якщо на відсотки іпотечного кредиту, навчання дитини або лікування в минулому році українець витратив 20 тис. грн, то в цьому році він зможе отримати компенсацію в розмірі 3600 грн. Не варто забувати, що для компенсації по іпотеці необхідно надати довідку з банку, в якій окремо вкажуть, яку суму витрачено саме на оплату відсотків.

Податки в Україні
Податки в Україні

Власники нещодавно придбаної нерухомості також повинні бути готові сплатити відповідний податок на нерухомість. Акцентуємо, що податок сплачується за рік. Зазвичай якщо нерухомість купується не з 1 січня, то податок за рік сплачується двома власниками.

банкомат
банкомат

Наприклад, ви придбали житло в кінці травня. У такому випадку за перші п'ять місяців платить старий власник (з січня по травень), а з травня по грудень повинні заплатити вже ви. Податок прив'язаний до розміру мінімальної зарплати – за кожен "зайвий" квадратний метр треба заплатити частину від мінімалки.

Варто нагадати, що в деяких містах України, склалася ситуація з відсутністю тепла в будинках. І вона близька до катастрофічної. Про це повідомляє експерт з енергетичних питань Дмитро Марунич.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що надмірне підвищення тарифів на тепло на фоні підвищення ціни на газ є шахрайством і спробою нажитися на людях.

Нагадаємо, запуск ринку електроенергії: до чого готуватися українцям і як врятувати сімейний бюджет.

Як повідомляв Знай.uа монетизація субсидій: хто, коли і скільки отримає "живими" грошима.

Знай.uа писав, киянам пообіцяли змінити іржавий мотлох, перериють всю столицю.