Українці по-новому зможуть розпоряджатися "зеленими" та навіть отримувати в доларах зарплатню.

Про це повідомляє Politeka.

Все це стане можливим після введення в дію Закону "Про валюту і валютні операції".

Після набуття чинності новог закону "Про валюту і валютні операції" з 7 лютого 2019 року, українцям відкриються нові можливості щодо здійснення валютних операцій.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Три положення закону вже озвучили українцям.

Перший проект Національного банку України – проект "Положення про структуру валютного ринку України, умови та порядок торгівлі іноземною валютою та банківськими металами на валютному ринку України".

Так, ліцензію на торгівлю валютою отримають як банки, так і небанківські фінансові установи, а також оператори поштових послуг. Самі ж правила переводів коштів залишаться такими ж, як і зараз.

Другий проект постанови НБУ – "Положення про здійснення операцій з валютними цінностями". Він регулює порядок розрахунків, операцій з купівлі та переказів готівкової іноземної валюти через територію України і за її межі.

Нові правила розширюють перелік підстав для розрахунків з іноземними особами та організаціями у валюті, без необхідності відкривати спеціальні валютні рахунки і конвертувати гривню в іноземну валюту.

Новий документ дасть можливість фізичним особам купувати іноземну валюту онлайн. Максимально допустима сума 150 тисяч гривень щоденно.

Третій проект Нацбанку – "Про транскордонне переміщення валютних цінностей".

Цей документ говорить про те, що фізична особа може без письмового декларування ввозити на територію нашої країни та вивозити за кордон банківські метали та готівку вартість яких не перевищує десять тисяч євро.

Суми, що перевищують даний ліміт вимагатимуть декларування на митниці.

Інші чотири проекти НБУ, які входять до нового закону озвучать українцям вже у грудні.

Нагадаємо, українцям детально розповіли, як "ростиме" зарплатні найближчі роки.

Як повідомляв портал Знай.ua, заробтічан та їх родичів зобв'яжуть декларувати доходи.

Також Знай.ua писав про те, що студенти на власному прикладі показали, де жити дешевше - в сусідній Польщі чи в Україні.

Дивіться: Скільки та з чого українцы платять податки