У загальному акція так званий "євробляхерів" є конституційним воєвиявленням народу, про що і говорять у поліція.

Про це повідомляють ЗМІ.

Проте юристи відзначають, що подібні дії підпадають під кримінально каране законодавство.

Зокрема, відповідно до статті 279 КК України протест власників автомобілів на європейській реєстрації є серйозним поруженням законодавста, адже порушує права та свободи інших людей, що може призвести до складних наслідків.

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Також варто відзначити, що поліція не здійснює жодних активних дій проти активістів за винятком прямих провокацій.

Разом з тим варто відзначити, що у Києві біля приміщення Верховної Ради зібрався обіцяний масовий мітинг представників громадської організації "АвтоЄвроСила" та інших активістів, котрі не підтримують прийнятий закон про машини на іноземних номерах.

Напередодні вони анонсували перекриття основних магістралей в різних містах України, заздалегідь попросивши вибачення у водіїв та пішоходів за ускладнення руху.

Як повідомляє спеціальний кореспондент "Знай.ua" з місця подій, поки що всі учасники акції протесту мирно чекають на голосування за відповідний законопроект, який саме сьогодні винесли на порядок денний у ВР.

В цей час в залі засідань нардепа Березкіна позбавляли недоторканності, приїхав генеральний прокурор Юрій Луценко. Мітингувальники розташувалися на вулиці, дуже багато правоохоронців по всій території урядового кварталу.

Активісти гріються, як можуть: видно, що стоять намети, де подають гарячі напої та страви. Поки що ніхто із політиків до них не вийшов.

Крім того варто відзначити, що не так давно деякі українці знайшли ще один спритний спосіб вигідно ввозити в країну автомобілі з-за кордону. Варто зазначити, що до проблеми "євроблях" в нашій країні зовсім скоро може додатися ще і проблема "азіаблях".

Як виявилося, днями в українському місті Дніпро вже помітили автомобіль з кувейтськими номерами. Так, Infiniti з номерним знаком Кувейту, який, найвірогідніше, обійшовся власникові близько 900 тисяч гривень, розгулює вулицями Дніпра. Вперше фотографія цього автомобіля з'явилася в соціальній мережі Facebook.

Нагадаємо, "євробляхи" перекрили частину України: опубліковано карту.

Як повідомляв "Знай.ua", "євробляхи" заблокують основні дороги України, повна карта мітингу.

Також "Знай.ua" писав, що стало відомо про нові ціни на вживані автомобілі.

Власники "євроблях" влаштували протест під ВР