Народні депутати відмовилася підтримати перейменування Дніпропетровської області в Січеславську.

Про це повідомили в ефірі одного з телеканалів.

Наразі вже відомо, що за включення питання про перейменування області, до порядку денного та направлення подання до Конституційного суду проголосували лише 202 народних обранці, при 226 необхідних. ВІдзначається, що проопрезидентська фракція БПП дала 66 голосів, "Народний фронт" - 53, "Самопоміч" - 17, Радикальна партія - 19, "Батьківщина" - 10, "Воля народу" - 6, "Відродження" - 3, позафракційні - 28.

У свою чергу голова парламенту Андрій Парубій відразу ж заявив, що після негативного голосування необхідно терміново вносити новий законопроект про перейменування адміністративно-територіальної області.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Варто відзначити, що адміністративним центром області є місто Дніпро, яке було перейменовано у 2016 році відповідно до закону про декомунізацію, проте область залишилась з колишньою назвою.

Крім того відомо, що оскільки назви всіх областей прописані в Основному закону, через що депутати не можуть з легкістю змінити цей перелік. Адже внесення змін до Конституції здійснюється через доволі складну процедуру. До того ж у другому читанні потрібно зібрати конституційну більшість - 300 голосів.

Відзначимо, що з 24 областей України тільки три - Волинська, Закарпатська та Кіровоградська - названі не по імені адміністративного центру.

Разом з тим варто відзначити, що у рамках процесу декомунізації, що уже протягом декількох років активно здійснюється в країні, з'явилася інформація про імовірне перейменування іще однієї області.

Як виявилося, Закарпаттю хочуть повернути автентичну назву - Подкарпатська Русь, яка мала місце ще до початку панування на території радянської влади.

"Мені цікаво, що роблять у парламенті три Балоги і інші депутати з нашого рідного краю. Як свою "Барву" на "Срібну землю" (Сілверленд) переіменувати, так це змогли, а ініціювати повернення історичної назви із "Закарпатської області" на "Подкарпатську Русь", мізків не хватає, як у своїх колег з інших областей" - пише громадський активіст Іван Данацко.

Нагадаємо, Київ знову хочуть перекроїти, додати площі і перейменувати вулиці.

Як повідомляє "Знай.ua", з мапи Києва зникне відома вулиця.

Також "Знай.ua" писав, що Парубій розповів, чого чекати від перейиенування областей в Україні.

Рада звернулась до КСУ щодо перейменування Кіровоградської області