У вівторок, 20 листопада, стало відомо, що Кабінет міністрів України оцінює результат від підвищення цін на газ у наступному році в 9 мільярдів гривень.

Така інформація вказується у порівняльній таблиці бюджетних висновків Верховної Ради при доопрацюванні проекту державного бюджету на 2019 рік, передає «Хвиля».

«Додатковий ресурс становить 9 млрд грн за рахунок підвищення ціни на газ для забезпечення побутових споживачів і виробників теплової енергії за рішенням уряду», – йдеться у документі.

Варто уточнити, що в цілому Кабмін оцінює можливі надходження від рентної плати за користування надрами для видобутку газу на рівні 40,142 мільярдів гривень, про що свідчить доопрацьований до другого читання проект держбюджету на наступний рік.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Астролог побачив у травні "лихо" для України Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

З 1 листопада ціна на газ для населення зросла на 23% до 8,6 гривень за кубометр. Підвищення ціни на газ було однією з вимог Міжнародного валютного фонду для надання кредитного фінансування України.

Раніше повідомлялося, що до кінця місяця ціна на бензин на українських заправках можуть опуститися нижче 30 гривень за літр. В середньому вартість знизиться на 1,3-1,6 грн/л. Про це заявив експерт ринку нафтопродуктів Леонід Косянчук.

За його словами, останнім часом спостерігається тенденція зниження цін на бензин як великих міжнародних мереж, таких як WOG і ОККО, так і українських виробників, зокрема АЗС групи "Приват".

Нагадаємо, що після стрибка ціни на блакитне паливо на 23,5% на житлово-комунальні послуги підвищаться і тарифи. Вони будуть залежати не тільки від вартості газу, але і від рішення влади на місцях. У Києві вже назвали нові комунальні тарифи.

Як повідомляв портал Знай.uа, вже не за горами період податкових звітів за 2018 рік. Це означає, що наближається час сплати фінансових зобов'язань для українських громадян.

Також портал Знай.uа писав, що українську газотранспортну систему, до спільного управління якої запросили інвесторів із США, оцінили приблизно в 14 млрд доларів.