До кінця 2018 року в Україні розгорнуто нове регіональне управління Морської охорони.

Про це заявив президент Петро Порошенко.

Зокрема, президент відзначив, що до кінця календарного року буде розгорнуто нове регіональне управління Морської охорони. Відомо, що нове утворення охоронятиме весь морський кордон, починаючи від Ізмаїла та закінчуючи Маріуполем.

Також він розповів, що новий підрозділ Морської охорони створюється для реагуваня на потенційну російську атаку.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Крім того президент відзначив, що для охорони морського короду були створені підрозділи оперативного реагування під назвою "Дозор". Більше того для посилення авіаційної складової в найближчі роки для українських прикордонників. Наразі йде мова про купівлю 24 вертольотів.

Разом з тим варто відзначити, що Рада Євросоюзу із закордонних справ обговорила ситуацію в Азовському морі і вирішив ініціювати прийняття конкретних контрзаходів щодо країни-агресора Росії. Про це на прес-конференції заявила глава дипломатії ЄС Федеріка Могеріні.

За її словами, на зустрічі міністри обговорили ситуацію в Україні та підтвердили підтримку нашій країні та невизнання фейкових "виборів" на Донбасі. Могеріні також наголосила, що дії в Росії в Азовському морі завдають шкоди українській економіці а також морським суднам європейських держав.

"Сьогодні знову була можливість підтвердити нашу єдність навколо позиції, яку ми вже висловили, про невизнання так званих "виборів", проведених 11 листопада на Донбасі і нашу заклопотаність щодо дій в Азовському морі, які завдають шкоди не тільки українській економіці, а й судам, які ходять під прапорами держав ЄС ", - заявила Федеріка Могеріні.

Верховний представник ЄС завила, що Європейський союз має намір вжити заходів у зв'язку з діями Росії в Азовському морі найближчим часом.

"Це питання, над якими ми будемо продовжувати роботу, в тому числі шляхом застосування цільових заходів в найближчі тижні або дні", - зазначила вона.

Могеріні зазначила, що Євросоюз неодноразово вимагав від Росії припинити свою активність в Азовському морі.

"Ми також вивчаємо конкретні заходи для підтримки постраждалих районів в Україні", - сказала вона, уточнивши, що про ці заходи буде повідомлено пізніше.

Нагадаємо, українські "Кентаври" нарешті прибули до Одеси.

Як повідомляв "Знай.ua", російські прикордонники схопили українських рибалок.

Також "Знай.ua" писав, що українські військові отримають потужну підтримку від США, Путін може відпочивати.

Росію чекають нові "драконівські санкції" США