Грудень здивує українців аномалією температур, синоптики обіцяють максимально непередбачувану погоду.

Про це розповіла завідуюча відділом прикладної метеорології і кліматології Українського науково-дослідного гідрометеорологічного інституту Віра Балабух, передає Українська правда.

"Середня за місяць температура в грудні може бути на 1-2 градуси вище, ніж вона була на початку цього століття. Вона буде плюсова на території України. Це десь від +3-4 в Сумській і Чернігівській областях до +6-7 градусів на півдні України і Закарпатті" Віра Балух

За словами метеоролога, в січні на території України буде ще тепліше.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять
Показати ще

"Середня температура січня може бути на 2-3 градуси вище кліматичної норми. Якщо раніше це було від -3 на півночі до +3, на півдні, то в цьому році очікуємо, що середня за місяць температура в Україні може бути плюсова. Тільки в північних і північно-східних областях залишиться мінусова. Це від -1 у Чернігівській, Сумській областях до +5 і вище на півдні" Віра Балух

Експерт розповіла, що середня зимова температура очікується на 2 градуси вище норми.

Нагадаємо, зима в Україні в цьому році виявиться настільки переповненою погодними несподіванками, що ми навряд чи встигнемо до них пристосуватися. Взагалі перший місяць не буде настільки суворим, але все ж суттєве зниження температури синоптики обіцяють.

Наприклад, заввідділом прикладної метеорології і кліматології Українського науково-дослідного гідрометеорологічного інституту Віра Балабух зазначає, що для всієї Європи українські метеорологи не прогнозують аномально холодної зими.

Іноземні синоптики навпаки – вважають, зима буде дуже холодною і затягнеться надовго, основна причина: зміна кліматичних умов. Вже з листопада місяця слід очікувати похолодання, а сильні морози почнуться вже в грудні. Сильний холод супроводжуватися рясним снігопадом.

Раніше Знай.uа повідомляв, погода зіпсує українцям всю тиждень: точний прогноз на 19-25 листопада. Наші співвітчизники зможуть відзначити, як різко і рішуче пізніше літо змінюється ранньої зими.

Також "Знай.uа" писав, що рятувальники попередили українців про найстрашніше.