Стало відомо, що НАК «Нафтогаз України» планує стати джерелом коштів для монетизації субсидій, необхідної для завершення реформи ринку газу.

Про це повідомив голова правління «Нафтогазу» Андрій Коболєв під час III Українського нафтогазового інвестиційного форуму-2018, передає «Хвиля».

«Я вважаю, що ми знаходимося на небезпечній стадії реформ. Було зроблено багато чого корисного, але не популярного. Ми досі не дійшли до популярної стадії реформ. Критично важливою складовою реформ є монетизація субсидій. Це можливість давати реальні гроші споживачам, це можливість залишати зекономлені гроші того споживача, який витратив менше газу, ніж очікувалося за планом», — заявив Коболєв.

Андрій Коболєв

За його словами, кінцевого споживача не цікавлять Стокгольмський арбітраж або поділ «Укртрансгазу».

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

«Його цікавить ціна на послугу чи товар, яким чином він може її платити. Ще цікавить якість, обслуговування, рахунки та інші справи, це головні елементи», — пояснив Коболєв.

Також глава «Нафтогазу» додав, що хоча український уряд пішов на підвищення ціни і скасування її регулювання в найближчому майбутньому, без монетизації реформа буде незавершеною.

«Нафтогаз може надати гроші, щоб ці субсидії платити, ми є джерелом. Ми можемо допомогти Мінфіну провести верифікацію бази споживачів. Я впевнений, що в існуючій системі є мертві душі, ми їх бачили. На жаль, поки немає ніякого прогресу, щоб зробити цю базу єдиною і публічною», — зазначив Коболєв.

Нагадаємо, що декларування доходів при призначенні субсидій - необхідна умова для українців, що працюють за кордоном.

Як повідомляв портал Знай.uа, після стрибка ціни на блакитне паливо на 23,5% на житлово-комунальні послуги підвищаться і тарифи.

Також портал Знай.uа писав, що Мінсоцполітики надало українцям доступ до Єдиного державного реєстру одержувачів житлових субсидій.